پیوست فرهنگی برای پل تاریخی شاه‌عباسی جاجرود تعریف می‌شود +فیلم

پردیس - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس اعلام کرد: بنا برنظر اداره کل میراث فرهنگی استان تهران مقرر شد تا برای پل شاه عباسی جاجرود در این شهرستان پیوست فرهنگی تعریف شود.

محمد حبیب پور روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: درحال حاضر مرمت پل شاه عباسی در دستور کار قرار گرفته اما مرمت به تنهایی مدنظر نیست و در معاونت گردشگری موافقت های اصولی خوبی برای ایجاد پیوست های فرهنگی در اطراف پل صادر شده و در آینده نزدیک شاهد ایجاد آن نیز خواهیم بود.

وی افزود: امامزاده قاسم در روستای گلخندان در هفت کیلومتری جنوب شهر بومهن مدفن یکی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) دارای قدمتی بیش از یکهزار و ۲۰۰ سال است و مرمت اضطراری این امامزاده واجب التعظیم در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس خاطر نشان کرد: برای تقسیم کار و بررسی بیشتر، جلساتی با دهیارروستای گلخندان و بخشدار بومهن و عوامل اوقاف برگزار شده و اقدامات اولیه برای کارشناسی و برآورد هزینه مرمت اضطراری نیز انجام شده که پس از اجرای مرمت اضطراری بحث مرمت اصلی در دستور کار قرار می گیرد.

پیوست فرهنگی برای پل تاریخی شاه‌عباسی جاجرود تعریف می‌شود+فیلم

حبیب پور اضافه کرد: ساماندهی امامزاده سلطان مطهر (ع) واقع در ده بومهن نیز بر اساس موازین و دستورالعمل های اداره کل میراث فرهنگی و نظارت این دستگاه اجرا و ساماندهی خواهد شد.

وی با بیان اینکه مقرر شده تا با تمهیداتی امامزاده سلطان مطهرع شهر بومهن به قطب فرهنگی شهرستان تبدیل شود، توضیح داد: برای این موضوع از قبل طرحی وجود نداشت و برای اجرا باید ساماندهی عمرانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس ادامه داد: تیم فنی اداره اوقاف به همراه کارشناسان فنی اداره میراث فرهنگی شهرستان طرح جامعی را برای تبدیل امامزاده سلطان مطهر ع به قطب فرهنگی تهیه کردند که اجرای آن با

تامین اعتبار در دستور کار قرار گرفته تا در جوار این امامزاده واجب التعظیم شبستان و بخش های آموزشی نیز ایجاد شود.

پل شاه عباسی جاجرود با قدمت ۸۵۰ ساله، بر روی رودخانه جاجرود و ۱۰ کیلومتری شمال شرق تهران در روستای سعیدآباد واقع شده است تا پیش از ساخت سد لتیان بر روی رودخانه جاجرود این پل یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران و نیز تا سال ۱۳۴۲ پل اصلی رفت‌وآمد مردم تهران به دماوند و مازندران بود.

این پل ز آثار دوران سلجوقیان است و در دوره های صفویه، قاجاریه و پس از آن بارها و مرمت شده است از جمله در زمان ناصرالدین شاه قاجار بازسازی شده است.

جنس سازه اصلی پل سنگ‌های کف رودخانه بوده و دارای ۲ دهانه بزرگ میانی به عرض هفت و طول ۱۲ متر و ۲ دهانه کوچک شرقی و غربی به عرض چهار و طول پنج متر است.

شهرستان پردیس با جمعیتی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha