بر اساس اعلام متروپلیتین پلیس، جرم این افراد توهین به پلیس و نقض مقررات بهداشتی در میانه کرونا عنوان، و برای بازجویی به بازداشتگاه منتقل شدند. از این تعداد ۵ نفر مقابل سفارت آمریکا دستگیر شدند.
معترضان به قتل یک شهروند سیاهپوست توسط پلیس آمریکا ظهر یکشنبه پس از تجمع در میدان ترافلگار لندن، با سردادن شعارهایی در اعتراض به رفتارهای نژادپرستانه دولت آمریکا در میان تدابیر شدید امنیتی به سمت سفارتخانه این کشور تظاهرات کردند.
آنها در میانه راه از مقابل دفتر نخست وزیری، پارلمان و همچنین برج سوخته گرنفل که در جریان آن ۷۲ شهروند عمدتا از اقلیتهای قومی، بر اثر اهمال آتشنشانی لندن جان باختند عبور کرده و به کنایه از آخرین کلام مقتول آمریکایی فریاد «نمیتوانم نفس بکشم» سر دادند.
صادق خان شهردار لندن با ایراد سخنانی در این حرکت اعتراضی تصریح کرد که قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی باعث خشم مردم آمریکا و سراسر جهان شده است.
وی افزود: هیچ کشور، شهر و نهادی نباید از رفتار نژادپرستانه و تاثیر آن ابراز خوشنودی کند. صادق خان مدعی شد که او در کسوت شهردار و پلیس لندن با رفتار خشن ماموران برخورد جدی خواهند کرد.
در سایر شهرهای انگلیس هم معترضان در چارچوب پویش زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد، دست به تظاهرات مشابهی زدند. معترضان در شهر کاردیف پارچهنوشتهای را حمل میکردند که رو آن نوشته بود: اگر در شرایطی که بی عدالتی رخ میدهد خنثی عمل کنید طرف سرکوبگر هستید.
جورج فلوید ۴۳ ساله شهروند سیاهپوست آمریکایی سهشنبه هفته گذشته (۶ خرداد) در حالی که «درک شووین» افسر پلیس سفیدپوست زانویش را روی گردن او گذاشته بود، کشته شد.
دیشب(شنبهشب) هزاران آمریکایی در شهرهای مختلف دست به تظاهرات گسترده زدند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد.
شهروندان خشمگین آمریکایی با وجود تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری و هشدارهای مقامهای ایالتی در اعتراض به نژادپرستی و قتل یک فرد سیاهپوست، در دو روز اخیر دست به تظاهرات زده که در برخی شهرها به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شده است.
« دومینیک راب » وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به این تحولات، قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی را غمانگیز توصیف اما از محکومیت توییت جنجالی ترامپ که خطاب به معترضان گفته بود وقتی غارت آغاز میشود، شلیک هم شروع میشود، خودداری کرد.