شهرکرد- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: از ۴۷ میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته برای جبران خسارت بخش کشاورزی استان تاکنون ۷ میلیارد تومان آن جذب شده و مهلت جذب ۴۰ میلیارد تومان مابقی تا پایان خردادماه است.

مرتضی زمانپور روز دوشنبه در جلسه پیشگیری، پیش‌بینی و عملیات پاسخ به بحران این استان افزود: ضروری است تا برای جذب به موقع این تسهیلات، خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی استان در سامانه سجاد ثبت شود.

وی در ادامه آتش‌سوزی و غریق را ۲ چالش جدی استان در فصل تابستان دانست و گفت: اگرچه از ابتدای امسال تاکنون خطر جدی متوجه جنگل‌ها و مراتع استان نشده است ،اما این رخداد همانطور که دیگر استان‌های زاگرس‌نشین نظیر کهگیلویه و بویراحمد را درگیر کرده امکان وقوع آن در استان ما نیز وجود دارد که باید آمادگی لازم برای مقابله و پیشگیری از آن ایجاد شود.

زمانپور تصریح کرد: در خصوص بحث غریق نیز در رودخانه زاینده‌رود حوادثی رخ داده که می‌طلبد در این خصوص نیز راهکارهایی نظیر نصب تابلو در حاشیه رودخانه و اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم انجام گیرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری در ادامه از تهیه سند استانی کاهش حوادث و مخاطرات طبیعی در استان خبر داد و گفت: این سند در مراحل پایانی تدوین قرار دارد و بر اساس آن حوادث و مخاطرات استان شناسایی و اولویت‌بندی شده است.

معاون امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست علت جذب نشدن بخش زیادی از تسهیلات جبران خسارت بخش کشاورزی استان را ثبت نکردن پرونده‌ها در سامانه سجاد اعلام کرد و گفت: بخش زیادی از این خسارت‌ها مربوط به بخش شیلات استان مشتمل بر ۱۴۰ پرونده است که تاکنون در این سامانه ثبت نشده است.

مجید نظری خاطرنشان کرد: بخشی از تسهیلات که در توان استان بوده جذب شده و مابقی تسهیلاتی که جذب نشده را باید با سرعت بیشتری در سامانه سجاد ثبت کرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با تاکید بر پیگیری برای دریافت سهمی از اعتبارات ملی اطفاء حریق اظهار داشت: با توجه به کمبودهایی که در خصوص تجهیزات و امکانات اطفاء حریق در استان وجود دارد و اهمیت مهار آتش‌سوزی در جنگل‎های زاگرس می‌طلبد تا از ۱۰ میلیارد تومان اعتباری که در سطح ملی با رویکرد اطفاء حریق مصوب شده سهمی نیز برای استان درنظر گرفته شود.

علی شهریارپور افزود: در خصوص برآورد خسارت‌های ناشی از پدیده خشکسالی در استان نیز می‌طلبد تا کارگروهی تشکیل شود.

وی همچنین به چالش آتش‌سوزی در عرصه‌های ملی، مراتع، تالاب و جنگلهای استان اشاره کرد و گفت: می‎طلبد تا سند استانی کاهش مخاطرات طبیعی استان تکمیل شود چراکه مبنای توزیع اعتبارات بر اساس این سند است.

به گزارش ایرنا، سیلاب بهار سال گذشته بیش از ۶ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش‌های مختلف این استان وارد کرد.