همدان- ایرنا- تالار هزار قندیل غار علیصدر همدان دروازه ورود گردشگری به این شهر است که این روزها با رعایت موازین و پروتکل‌های بهداشتی فعالیت گردشگری خود را آغاز کرده است.

غارعلیصدر که از ۱۵ اسفندماه به دلیل شیوع ویروس کرونا داوطلبانه اقدام به تعطیلی کرده بود اواخر اردیبهشت ماه با اعلام پروتکل های پیشنهادی بهداشتی و هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد.

علیصدر تنها غار تالابی کشورمان است که بر اساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا، یکی از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.

غار علیصدر در سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.

دمای داخل غار حدود ۱۶ درجه و دمای آب ۱۲ درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا ۱۴ متر اندازه گیری شده است.

سختی آب غار علیصدر بالا بوده و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی شود همچنین به علت نبود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.

غار علیصدر در ۷۰ کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در امتداد رشته کوه زاگرس واقع شده است و ارتفاع غار از سطح دریا ۲ هزار و ۱۸۰ متر است.

به گفته کارشناسان میراث فرهنگی استان همدان هر ساله بخش اعظمی از گردشگران و مسافران این استان، بیشترین ساعات خود را در غار علیصدر می گذرانند.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در این باره گفت: غار علیصدر از نقاط محوری استان همدان در جذب گردشگران داخلی و خارجی است که همه ساله شاهد استقبال بسیار مطلوب مسافران از این غار هستیم.

مهدی مجیدی افزود: وجود غارعلیصدر به عنوان جذابترین غار آبی جهان در محدوده جغرافیایی شهرستان کبودراهنگ یک ظرفیت برای استان همدان به شمار می رود.

وی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در بخش خدماتی ، رفاهی و صنایع دستی را از رهاوردهای وجود این غار شگفت انگیز در منطقه کبودراهنگ عنوان کرد و اظهار داشت: غار علیصدر یک پدیده شگفت انگیز از عجایب خلقت و یکی از ۱۰ غار مهم دنیا محسوب می شود.

مجیدی با اشاره به اینکه دریاچه زیبای غار علیصدر تداعی کننده بهشتی خاموش در استان همدان است اظهار کرد: علیصدر از غارهای تحکیم یافته است که در طول پنج میلیون سال گذشته هیچگونه ریزشی در آن صورت نگرفته است چراکه استالاکمیت های موجود در غار با عمری به همین میزان دیده می شود.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۳ کیلومتر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی شده و بیش از سه کیلومتر آن مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.

معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر نیز گفت: این شرکت از ۱۵ اسفند به صورت خودجوش همه فعالیت های خدماتی تفریحی خود را تعطیل کرد.

مسعود ملکی افزود: اواخر اردیبهشت با هماهنگی دانشگاه  علوم پزشکی و رعایت پروتکل های پیشنهادی بازگشایی شد.

وی اظهار داشت: برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعداد سانس‌های بازدید از غار افزایش یافته در هر سانس تعداد کمی وارد غار می‌شوند.

ملکی با بیان اینکه  فاصله گذاری اجتماعی در بازدید از غار رعایت می‌شود گفت: در هر قایق برای بازدید از غار فقط یک خانواده سرنشین می‌شوند.

معاون گردشگری شرکت سیاحتی علیصدر افزود: درب ورودی غار با همکاری هلال احمر تست تب سنجی انجام می‌شود و استفاده از ماسک و دستکش در غار اجباری است.

ملکی ادامه داد: قایق ها، مراکز اقامتی، تفریحی، خدماتی و گردشگری روزانه ضدعفونی می‌شود.

وی تاکید کرد؛ بازگشایی رستوران و مراکز اقامتی نیز طبق بخشنامه و پروتکل‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا فعالیت می‌کند.

استان همدان با یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی طبیعی همواره پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.