تهران- ایرنا- رسانه اسپانیایی در توصیف شرایط کنونی آمریکا، اوضاع آشفته این روزهای ناآرام و خشونت‌بار حاکم بر سراسر این کشور علیه سیاست‌های نژادپرستانه را بعد از مرگ «مارتین لوتر کینگ» رهبر جنبش مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در سال ۱۹۶۸ بی‌سابقه خواند.

نشریه اسپانیایی وینته مینوتوس روز چهارشنبه در گزارشی به توصیف اوضاع این روزهای آمریکا پرداخت و نوشت: تاریکی محض؛ در حالی که همه چراغ‌ها خاموش است، رئیس‌جمهوری در پناهگاهی زیرزمینی پنهان شده است؛ این تصویر یک شنبه شب کاخ سفید است؛ دولتی که به جای مواجهه با مشکلات پنهان شدن را ترجیح می‌دهد و رئیس‌جمهوری که بدون ارائه راهکار و یا گفت و گو حتی در مقابل گوش دادن به فریادهای عدالت خواهانه مردم سرزمینش، مقاومت می‌کند.  

آمریکا در حالی هشتمین روز آشوب و اغتشاش معترضان به تبعیض‌های نژادی گسترده را پشت سر گذاشت که بعد از مرگ «مارتین لوتر کینگ» رهبر جنبش مدنی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در سال ۱۹۶۸، این خشونت آمیزترین و دشوارترین هفته آمریکا بود.

اگرچه اعتراض‌ها از شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا آغاز شد اما پس از گذشت یک هفته موج تظاهرات مردم همه ایالت‌های آمریکا را فرا گرفته است؛ خواسته اصلی معترضان در چند جمله خلاصه می‌شود: عدالت، تساوی حقوق سفیدپوستان و سیاهپوستان، سرکوب زیاده‌خواهی‌های پلیس و اقدامات خشونت‌آمیز علیه شهروندان سیاهپوست و حذف نابرابری نژادی.

نابرابری‌های نژادی در ایالت مینه سوتا همچون سایر مناطق آمریکا در بخش‌های اقتصادی و درآمد، آموزش و محکومیت های قضایی و آزار و اذیت‌های پلیس حاکم است؛ آمریکا کشوری‌ست که همه حق دستیابی به امکانات آن را ندارند؛ در این سرزمین ارزش زندگی شهروندی رنگین پوست فقط برابر با ۲۰ دلار است که ممکن است تنها در عرض هشت دقیقه زیر زانوی پلیسی سفیدپوست به پایان برسد.

در ادامه گزارش آمده است: عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهوری در هفته ای که گذشت نیز جالب توجه است، ارسال پیام هایی علیه معترضان از طریق توئیتر، تروریست خواندن معترضان، متهم کردن رهبران محلی به ناتوانی در کنترل اوضاع و نکته جالب تر اینکه از آغاز شیوع بیماری همهگیر در آمریکا ترامپ همواره از حضور با ماسک در انظار خودداری کرده چرا که آن را نشانه ضعف قلمداد می‌کرد، اما اقدام نمایشی این هفته او در دیدار از کلیسا در حالی که کتاب مقدس انجیل را در دست داشت نشانه بزرگتری از ضعف این رئیس جمهوری بود.  

مبارزه با وضعیت تبعیض‌آمیز علیه سیاهپوستان در آمریکا و برخورد قاطع با زیاده‌خواهی‌های پلیس در این کشور مسیر طولانی در پیش دارد؛ چالش جدی که اکنون با قتل جورج فلوید جرقه‌ای بر این آتش زیرخاکستر زده شد و سیال آشوب و اعتراض‌ها را به ایالت‌های آمریکا کشانده است.

فلوید هفته گذشته (ششم خرداد) در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا به دست یک افسر سفیدپوست به نام «درک شووین» کشته شد. این افسر پلیس جمعه نهم خرداد ماه پس از بازداشت به قتل درجه سه متهم و سپس با وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد.

برچسب‌ها