دهلی نو-ایرنا- بنگلادش از اتحادیه اروپا خواست تا برای بازگشت بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیا که در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه کاگس بازار زندگی می‌کنند، فشار بیشتری بر میانمار وارد کند.

به گزارش نشریه بنگلادشی "دیلی استار"، این درخواست بنگلادش در طول مکالمه تلفنی "ام کی عبدل مؤمن" وزیر امور خارجه بنگلادش و "سایمون کاونی" وزیر امور خارجه ایرلند مطرح شد. 

وزیر امور خارجه بنگلادش در این گفت و گو از عدم پیشرفت در طرح بازگشت مسلمانان روهینگیا به خانهایشان در کشور میانمار ابراز نگرانی کرد. 

وزیر امور خارجه ایرلند ضمن قدردانی از نقش بنگلادش در پناه دادن به جمعیت زیادی از مسلمانان روهینگیا، اعلام کرد این افراد به صورت موقت در بنگلادش حضور دارند و باید به کشورشان بازگردند. 

شیوع ویروس کرونا در اردوگاه‌های شلوغ مسلمانان روهینگیا، نگرانی جدیدی را برای مقامات بنگلادشی و همچنین سازمان‌های بین المللی ایجاد کرده است. 

تاکنون ۳۹ مسلمان روهینگیا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. 

شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش سال گذشته اعلام کرد که اگرچه میانمار توافقنامه بازگشت مسلمانان روهینگیا را با بنگلادش امضا کرده است اما این کشور علاقه‌ای به حل این بحران ندارد. 

بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر ۲۰۱۷ (4 آذر 1396) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه‌های خود در راخین امضا کردند. 

بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آن‌ها را تامین کنند. 

اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است. 

مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی‌های خود و مجازات عاملان قتل عام خانواده‌های خود توسط دولت میانمار هستند. 

بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و لذا این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آن‌ها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی. 

به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده‌اند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می‌کردند. 

هم اکنون بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیا در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده‌اند.