مشهد- ایرنا- وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد دستگاه‌های دولتی در استانها گفت: برازنده این دولت نیست که دستگاه‌های دولتی در سراسر کشور دارایی‌ها و اموال مازاد داشته باشند لذا باید برنامه‌ای برای واگذاری این اموال تدوین شود و دولت در این زمینه مشوقهایی نیز درنظر گرفته است.

فرهاد دژپسند عصر شنبه در نشست استانی ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد با اظهار امیدواری از این که با مدیریت ویروس منحوس کرونا، روند توسعه را سرعت بخشیم افزود: طبیعی است در سه ماه اخیر به دلیل بحران کرونا مقداری روند فعالیتهای اقتصادی در کشور کند شده باشد.

وی ادامه داد: هرچند روند انجام فعالیتهای اقتصادی در خراسان رضوی مطلوب بوده اما امید است این روند با سرعت بیشتری به گونه ای طی شود که نتایج بهتری حاصل گردد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کسب رتبه‌های نخست خراسان رضوی در حوزه‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی را دور از انتظار ندانست و گفت: براساس آنچه در حوزه اقتصاد مقاومتی هدفگذاری شده است  خراسان رضوی نه تنها می تواند رتبه نخست کشور را داشته باشد بلکه باید به عنوان یک استان الگو مطرح شود.

دژپسند با اشاره به پیشرفت پروژه‌های الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در خراسان رضوی افزود: پیشرفت ۱۰۰ درصدی ۲۲۱ پروژه از این الگو روند قابل قبولی است که این میزان پیشرفت باید تا پایان سال به نحو چشمگیری افزایش یابد.

وی نرخ بیکاری خراسان رضوی را مناسب دانست و ادامه داد: کاهش قابل توجه نرخ بیکاری استان و نسبت آن به میانگین کشوری قابل توجه است و باید آن را به فال نیک گرفت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار در استان خراسان رضوی و تامین مالی پروژه‌ها گفت: در تهران به منظور شروع کسب و کار، پنجره واحد فیزیکی سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شده که با ایجاد آن فاصله زمانی ۷۲.۵ روزه برای شروع کسب و کار و ثبت شرکت به سه روز کاهش یافته است.

دژپسند از استاندار خراسان رضوی خواست پنجره واحد فیزیکی سرمایه‌گذاری را در مدت یک ماه آینده و همزمان با سالروز میلاد امام رضا(ع) در استان راه‌اندازی کند.

وی تاکید کرد: هم اینک میانگین زمانی صدور مجوز برای راه‌اندازی کسب و کار در خراسان رضوی ۵۵ روز است که زمانی خیلی طولانی است و باید این زمان کاهش معناداری پیدا کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تاکنون سامانه سام برای کاهش زمان صدور مجوزها، سامانه دادور برای بررسی شکایات فعالان محیط کسب و کار، سامانه یاور برای ارایه مشاوره به فعالان کسب و کار راه‌اندازی شده است.

دژپسند افزود: هرچند از طریق سامانه دادور در خراسان رضوی به ۹۰ درصد از شکایات فعالان فضای کسب و کار پاسخ داده شده اما ۲۱ روز برای دریافت این پاسخ زمان زیادی است که باید به یک هفته کاهش پیدا کند.

وی اظهار داشت: تاکنون ۱۴۶ مراجعه به سامانه یاور در خراسان رضوی انجام گرفته اما ۲۷ روز انتظار برای استفاده از این مشاوره مدتی طولانی است و باید کاهش یابد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: استان خراسان رضوی با توجه به ظرفیتها و ویژگی های دینی، اجتماعی و فرهنگی خود و مدیران خوبی که دارد باید در جذب سرمایه‌گذاری خارجی وضعیت به مراتب بهتری از اوضاع کنونی داشته باشد.

دژپسند افزود: خراسان رضوی حتی قابلیت جذب سرمایه ایرانی‌های مقیم خارج از کشور را نیز دارد که برای حمایت از برگشت سرمایه ایرانی‌های مقیم خارج از کشور پیش نویسی تهیه شده و مفاد آن به زودی به تصویب می‌رسد.

وی بررسی درخواست استاندار خراسان رضوی در خصوص اجرای پروژه‌های پیرامون حرم مطهر رضوی را منوط به بررسی آن با وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست فردای هیات دولت دانست.

بررسی کارشناسانه طرح "تولید بدون کارخانه"، افزایش صادرات غیرنفتی خراسان رضوی و وصول مالیات متناسب با ظرفیتهای استان از دیگر مواردی بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی در این نشست مورد تاکید قرار داد.