شهرکرد- ایرنا- معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته ۹۹ میلیارد و ۱۹۲ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال تسهیلات به فعالان صنایع‌دستی این استان پرداخت شد.

مهرداد رئیسی روز دوشنبه به‌مناسبت ۲۰ خردادماه روز جهانی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در گفت و گو با خبرنگاران تاکید کرد: این میزان تسهیلات برای اجرای ۸۴۲ طرح صنایع‌دستی در استان پرداخت شده است.

وی افزود: از این میزان تسهیلات ۱۹ میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال مربوط به مشاغل خانگی با ۲۰۰ طرح، ۷۷ میلیارد و ۹۸۲ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال مختص حوزه روستایی با ۶۳۴ طرح و یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال مرتبط به بخش فراگیر با هشت طرح است.

رئیسی تصریح کرد: اشتغال در بخش صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان در سال گذشته ۹۶۶ مورد براساس مجوزهای سه‌گانه صنایع‌دستی بوده که ممکن است افراد متقاضی دریافت تسهیلات نباشند.

وی یادآور شد: در سال گذشته دوره‌های آموزش شاغلان صنایع‌دستی، آموزش مبانی برنامه‌ریزی تولید و ظرفیت‌سنجی و آموزش فن‌شناسی صنایع‌دستی برای ۸۱ نفر در چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار داشت: در این مدت ۶۰۲ نفر در دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت صنایع‌دستی شامل قلاب‌دوزی، صنایع چوب، طراحی سنتیف پاپیه‌ماشه، نگارگری و بافتنی سنتی شرکت کردند.

وی گفت: سال گذشته برای ۲۵۰ بیمه روستاییان و عشایر، ۱۹ پروانه تولید کارگاهی، ۹۴۷ پروانه تولید انفرادی، ۲۰ اعلامیه تاسیس کارگاه و ۴۳۱ کارت شناسایی هنرمندان در استان صادر و زمینه حضور هنرمندان در ۱۲ جشنواره آیینی استانی و ۲۹ نمایشگاه کشوری فراهم شد.

رئیسی تاکید کرد: در این مدت ۱۱ نمایشگاه استانی و یک نمایشگاه ملی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استانی به‌مناسبت‌های مختلف با هدف توانمندسازی هنرمندان در بازاریابی محصولات، شناخت بازارهای محلی، شناخت نیاز جامعه نسبت به محصولات صنایع‌دستی برگزار شد.

وی افرود: هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان، سال گذشته در ۱۶ بازارچه موقت، سه نمایشگاه خارجی و همچنین جشنواره فجر به‌منظور توانمندسازی در شناخت بازارهای بین‌المللی و بازاریابی محصولات در کشورهای جهان شرکت کردند.

وی یادآور شد:در این مدت چهار مورد نشان ملی شامل گلیم، مینیاتور ،سبدبافی و قفل‌سازی و همچنین دو نشان جغرافیایی شامل چوقابافی منطقه بازفت و سنگ‌تراشی هفشجان دریافت شد.

رئیسی اظهار داشت: برگزاری نشست تخصصی بسته‌بندی و راهکارهای تجاری‌سازی صنایع‌دستی، توسعه صنایع‌دستی روستایی در ۱۱ روستا با آموزش در ۹ روستای شهرستان لردگان، یک روستای شهرستان کوهرنگ و یک روستای شهرستان اردل از سوی بخش خصوصی در رشته‌های دست‌بافته‌های داری انجام و به‌دنبال آن ۴۶۷ کارگاه ایجاد شده و تولید و اشتغال رونق گرفته است.

وی گفت: سال گذشته در راستای راه‌اندازی کارگاه‌های تولیدی بزرگ صنایع‌دستی استان ۲۰ کارگاه ایجاد و چهار کارگاه در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی و هنرهای سنتی مانند نمد، سرمه‌دوزی و گلیم‌بافی توسعه داده شد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تاکید کرد: ایجاد یک سایت الکترونیک فروش محصولات صنایع‌دستی و صدور ۵۷۴ مجور مشاغل خانگی از دیگر فعالیت‌های این معاونت در سال گذشته به‌شمار می‌رود.

وی افزود: در این مدت ۶۳ نفر آموزش‌های بلندمدت شاخه کار و دانش صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را فرا گرفته‌اند.

رئیسی تصریح کرد: سال گذشته در حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی انعقاد پنج تفاهم‌نامه سه جانبه با بنیاد برکت، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و ادارات کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، فنی و حرفه‌ای، آموزش و پرورش و جمعیت زنان چهارمحال و بختیاری انجام شد.

 به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

۲۰ خرداد به‌عنوان روز جهانی و ۲۰ تا ۲۶ خرداد به‌عنوان هفته ملی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نام‌گذاری شده است.

برچسب‌ها