استاندار :برنامه‌های صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در حوزه جهش تولید تدوین شود

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه صنایع دستی در حوزه فرهنگ و اقتصاد گفت: برنامه‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی این استان در برای تحقق اهداف جهش تولید تدوین و اعلام شود.

اقبال عباسی روز یکشنبه در نشست با مسوولان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری و تعدادی فعالان صنایع‌دستی استان به‌مناسبت هفته ملی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تاکید کرد: برنامه‌های این حوزه برای تحقق اهداف پیش‌بینی شده در جهش تولید، ارتقای درآمد تولیدکنندگان، برگزاری نمایشگاه‌ها، عرضه مستقیم محصولات تولیدی برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.

وی افزود:مشکلات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به سه دسته مدیریت داخلی، مدیریت تولید و سیاست‌های کلان کشور تقسیم‌بندی می‌شود.

عباسی تصریح کرد: بازاریابی برای فروش تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در سطح ملی و بین‌المللی، با هدف رونق اقتصادی و جلوگیری از انبار محصولات ضروری است.

وی یادآور شد: برای تولید و رونق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان باید برنامه‌ای علمی و عملی به‌صورت گروهی و کارگاهی طراحی، تدوین و اجرایی شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: البته برنامه‌های محوری حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی باید جزو اولویت‌های تمامی مدیران و مسوولان مرتبط قرار گیرد.

وی گفت: کاربردی شدن تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و استفاده از آن‌ها در نیازهای روزانه مورد توجه تولیدکنندگان باشد.

عباسی تاکید کرد: برای بررسی مشکلات حوزه تولید صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان بازدیدی با حضور مسوولان مرتبط پیش‌بینی و پس از آن در نشستی تخصصی نسبت به ارایه راهکارها برای رفع این مشکلات تصمیم‌گیری شود.

وی افزود: در این راستا می‌توان مشکلات را شناسایی، دسته‌بندی و به مسوولان مرتبط در سطح ملی منعکس کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افزایش تبلیغات در فضای مجازی، معرفی انواع رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به همراه ارایه اطلاعات مناطق تفریحی، توریستی و گردشگری استان ضروری است.

وی یادآور شد: تقویت سازمان‌های مردم‌نهاد(سمن‌ها) به ‌منظور کمک برای رفع مشکلات حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و اطلاع‌رسانی درخصوص توان‌مندی‌های چهارمحال و بختیاری در این حوزه مورد توجه باشد.

عباسی اظهار داشت: مدیران میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری باید بیشترین ارتباط را با مدیران سرمایه در بخش‌های دولتی و خصوصی برقرار و از توان آنان در سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند.

به گزارش ایرنا، در این نشست گزارشی از وضعیت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تولیدی چهارمحال و بختیاری ارایه شد.

چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

۲۰ تا ۲۶ خرداد به‌عنوان هفته ملی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نام‌گذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha