اسلام‌آباد - ایرنا - «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان روز پنجشنبه گفت: این کشور آماده همکاری با هند و کمک برای غلبه بر چالش پیش روی قشر ضعیف ناشی از عواقب شیوع ویروس کووید-۱۹ است.

از زمان گسترش شیوع ویروس کرونا که سیر صعودی آن در منطقه جنوب آسیا به ویژه پاکستان و هند سرعت بیشتری دارد، این اولین باری است که به رغم تشدید تنش‌ها میان رقبای سنتی شبه قاره، عمران‌خان پیشنهاد کمک و همکاری به دهلی‌نو را مطرح می‌کند. 

نخست وزیر پاکستان امروز در یک پیام توییتری به گزارش‌هایی اشاره کرد که مدعی شده‌اند ۳۴ درصد از خانوارها در سراسر هند بدون دریافت کمک‌های اضافی در ایام محدودیت‌هایی کرونایی، قادر به زندن ماندن بیش از یک هفته نخواهند بود. 

عمران‌خان با اشاره به اقدامات دولت پاکستان در اعطای کمک‌های نقدی به قشر ضعیف این کشور به ارزش ۱۲۰ میلیارد روپیه در ایام کرونایی و اعمال محدودیت‌ها جهت مدیریت شیوع این بیماری، از آمادگی خود برای ارائه کمک و اشتراک گذاری تجربه پاکستان به هند خبر داد. 

وی افزود: دولت پاکستان ظرف ۹ هفته کمک مالی ۱۲۰ میلیارد روپیه‌ای را به صورت شفاف به بیش از۱۰ میلیون خانوار منتقل کرد که هدف آن مقابله با عواقب شیوع کووید-۱۹ بر زندگی افراد فقیر بود. 

براساس یافته‌های مشترک متخصصان دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه شیکاگو و مرکز نظارت بر اقتصاد هند مستقر در بمبئی، ۸۴ درصد خانوارهای هندی از زمان اعمال محدودیت‌های کرونایی متحمل کاهش درآمد ماهانه شدند. 

نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که ۳۴ درصد از خانوارها در هند بدون دریافت کمک اضافی (دریافت فوری کمک مالی و موادغذایی) قادر به زنده ماندن بیش از یک هفته نخواهند بود و تنها ۳۰ درصد خانوارها بدون کمک اضافی قادر به زنده ماندن یک ماه یا بیشتر هستند. 

شیوع کرونا در پاکستان نیز علاوه بر تبعات سنگین آن بر معیشت و فعالیت‌های تجاری، زندگی بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از جمله قشر ضعیف این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. 

عمران‌خان بیم آن دارد که اگر شیوع کرونا در پاکستان به شکل موثر مدیریت نشود فقر در این کشور بیشتر شده و امید به زندگی میان قشر ضعیف کاهش خواهد یافت.