تهران - ایرنا - محققان بیمارستان تورنتو وسترن به رهبری مرجان رفیعی دریافتند گوش کردن به قطعات موسیقی که توسط موتزارت ساخته شده است، می‌تواند موجب کاهش دفعات تشنج در بیماران مبتلا به صرع شود.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری ساینس، این تحقیقات با کمک ۱۳ داوطلب مبتلا به صرع و به مدت یک سال انجام گرفت.

در ابتدا یک دوره سه‌ماهه مطالعاتی انجام شد و سپس محققان در یک دوره سه ‌ماهه برای نیمی از داوطلبان روزانه یک بار قطعه موسیقی Sonata را که توسط موتزارت ساخته شده است، پخش کردند. در دوره سه‌ ماهه سوم نسخه دیگری از این قطعه موسیقی که دارای ویژگی‌های محاسباتی یکسان با نسخه اصلی، اما به هم ریخته و فاقد ریتم بود، برای همان گروه از داوطلبان پخش شد. گروه دوم داوطلبان نیز سه ماهه دوم را با گوش دادن به نسخه به هم ریخته موسیقی آغاز کردند و در سه ماهه سوم نسخه اصلی قطعه Sonata به طور روزانه برای آن‌ها پخش شد.
در تمام این مدت داوطلبان وضعیت تشنج خود را ثبت کردند تا فرکانس تشنج آن‌ها در این دوران مشخص شود. در تمام دوره آزمایش،‌ داروهای مورد استفاده داوطلبان بدون تغییر باقی ماند.
به گفته مرجان رفیعی، یکی از محققان اصلی این پژوهش، نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان می‌دهد گوش کردن روزانه موسیقی موتزارت با کاهش دفعات بروز تشنج در بزرگسالان مبتلا به صرع ارتباط دارد و می‌توان گوش کردن به این موسیقی را به عنوان بخشی از فرایند درمانی این بیماران به منظور کاهش تشنج مورد توجه قرار داد.
به اعتقاد محققان مرحله بعدی کار، ‌انجام تحقیقات با کمک یک گروه بزرگتر از بیماران مبتلا به صرع و در یک بازه زمانی طولانی‌تر است.
صرع یک اختلال عصبی است که منجر به تشنج می‌شود. تشنج ناشی از بیماری صرع مکرر است و در طول زمان شدیدتر می ‌شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Epilepsia Open منتشر شده است.