به نوشته پایگاه خبری عربی ۲۱، الغریانی در فتوای جدیدی که دار الافتاء لیبی در صفحه فیسبوک آن منتشر نمود ، اعلام کرد که خرید کالا از کشورهایی مانند امارات و اردن و مصر که بر علیه این کشور می جنگند، مجاز نیست.
وی در این باره تصریح کرد که تجارت با آنها باعث تقویت این کشورها بر علیه لیبی شده و هر دلاری که به آنها پرداخت می شود به گلوله ای در سینه فرزندان لیبی تبدیل می شود.
یعقوب الحلو معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در لیبی پیش از این مصر، امارات و اردن را به دست داشتن در حملات پهپادی نیروهای مستقر در شرق لیبی تحت فرماندهی خلیفه حفتر که در تلاش برای تسلط بر طرابلس پایتخت این کشور و کنار زدن دولت وفاق ملی هستند، متهم کرد.
حفتر از ۴آوریل ۲۰۱۹ با حمایت برخی از کشورهای غربی و عربی حمله گستردهای را برای اشغال طرابلس پایتخت آغاز کرد که تاکنون ناکام مانده است.
حملات میدانی در لیبی در حالی ادامه دارد که طی هفته گذشته و هفته جاری به دنبال اوجگیری درگیریها برخی حامیان حفتر از جمله مصر و عربستان بار دیگر برای برقراری توافق صلح و آتش بس در لیبی وارد عمل شدند.
در همین راستا، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر روز شنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۳۹۹ در دیدار با ژنرال خلیفه حفتر در قاهره، از ابتکار عمل جدیدی برای برقراری آتشبس در لیبی و پایان دادن به بحران این کشور با عنوان سند قاهره خبر داد.
بر اساس آخرین گزارشها، اکنون امارات متحده عربی، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت فایز السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است .
آنکارا نیز در هفتههای گذشته نیروهایی را نیز با خارج کردن از ادلب در سوریه و ارایه آموزشهای لازم نظامی در خاک ترکیه به لیبی گسیل داشته است.