آوات بازیار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارکنان یگان حفاظت محیط زیست بوکان نیز این سنجاب را نگهداری و تیمار کرده و پس از بهبود حال عمومی این حیوان، در طبیعت و مناطق جنگلی رها کردند.
وی بیان کرد: سنجاب ایرانی جزء گونههای بومی ایران و شاخص جنگلهای زاگرس محسوب شده و با دفن کردن دانههای بلوط در زیر خاک نقش مهمی در گسترش و تجدید حیات جنگلهای بلوط غرب کشور دارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان افزود: برخی سودجویان و شکارچیان به علت عدم آگاهی یا منفعت طلبی از ارزش بالای زیستی این حیوان باخبر نبوده و با صید و خرید و فروش غیرمجاز آنها موجب کاهش جمعیت این گونه شدهاند.
"بازیار" ادامه داد: این مسأله لزوم فرهنگ سازی و صیانت و حفاظت هرچه بیشتر از این گونه ارزشمند و جلوگیری از تخریب زیستگاه های طبیعی آنها را دو چندان میکند.
سنجاب ایرانی بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر طول دارد و از دانه، میوه، جوانه، برگ، پوست درختان و تخم و جوجه پرندگان تغذیه میکند. برای فصل زمستان مقدار زیادی مواد غذایی و به خصوص دانه بلوط را در سوراخهای زمین، زیر ریشه، یا سوراخ درختان مخفی میکند که این کار او، کمک فراوانی به رشد و تجدید حیات جنگلهای بلوط می کند.