بیرجند - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: براساس تفاهم‌نامه سند توسعه بخش درح شهرستان سربیشه، ۲۳ پروژه محرومیت‌زدایی با همکاری دستگاه‌های اجرایی امسال در این بخش اجرا می‌شود.

رضا سلم‌آبادی روز شنبه در آیین مبادله تفاهم‌نامه همکاری سند توسعه بخش درح شهرستان سربیشه با سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: همزمان با روز ملی روستا و عشایر ۱۵ مهرماه سال گذشته و سفر معاون اول رییس جمهوری به استان، کمیته امداد کشور دستگاه معین محرومیت‌زدایی و توسعه بخش دُرح شهرستان سربیشه تعیین شد.

وی بیان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که در خصوص محرومیت‌زدایی و توسعه بخش درح سربیشه منعقد شد ۱۱۴ میلیارد تومان منابع بلاعوض و ۱۳۶ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت در طول پنج سال برای اجرای پروژه‌ها در نظر گرفته شده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی اظهار داشت: برای هر پروژه محرومیت‌زدایی در این بخش مرزی، قرارداد سه جانبه‌ و مشارکتی با ۱۲ دستگاه‌ اجرایی مختلف مبادله می‌شود تا با استفاده از اعتبارات تخصیص یافته در بحث محرومیت‌زدایی منطقه هزینه شود.

وی تصریح کرد:  کمیته امداد نیز ۲۲ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای اجرای ۲۳ پروژه اولویت‌دار سند توسعه درح در سال جاری تخصیص می‌دهد که بخشی از پروژه‌ها دهه فجر و هفته دولت امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

سلم‌آبادی عنوان کرد: احداث مخزن آبرسانی، اصلاح و مرمت شبکه فرسوده آب شرب، آبرسانی به روستاها، تجهیز ایستگاه‌های دیجیتال صدا و سیما، احداث دارالقرآن، تجهیزات دهیاری و خدمات آتش‌نشانی، تعمیر و بازسازی خانه عالم و توسعه مرکز جامع خدمات شهری از جمله این پروژه‌ها پیش‌بینی شده است.

وی گفت: همچنین توسعه فضای سبز، اجرای دیوار ساحلی، اجرای طرح هادی در ۱۱ روستا، احداث سالن ورزشی و چمن مصنوعی، توسعه کتابخانه، توسعه و بهسازی معابر شهری، اورژانس جاده ای ۱۱۵ و احداث استخر ذخیره آب از دیگر پروژه‌های محرومیت‌زدایی در بخش درح سربیشه تعیین شده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد خدمات این نهاد حمایتی به جمعیت مناطق روستایی ارائه می‌شود گفت: از آنجایی‌که ۳۴ درصد معیشت و اقتصاد مردم روستاها به کشاورزی وابسته است با توسعه بخش کشاورزی شاهد توسعه مناطق روستایی نیز خواهیم بود.

وی افزود: کشور و استان تاکنون توفیقات خوبی در حوزه کشاورزی به ویژه در تولید محصولات استراتژیک داشته است لذا احیای قنوات خشکیده بخش درح سربیشه نیز در توسعه این منطقه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

سلم‌آبادی تصریح کرد: از پنج هزار مسکن محرومان که در استان در حال احداث است چهار هزار و ۳۰۰ واحد در مناطق روستایی ساخته می‌شود که در زمینه مهاجرت معکوس و رونق کشاورزی و اشتغال این مناطق تاثیر بسزایی داشته است.

وی عنوان کرد: کمیته امداد کشور در حوزه‌های زیرساختی تاکنون ورود پیدا نکرده بود اما برای نخستین بار در کشور پارسال به عنوان معین محرومیت‌زدایی بخش درح سربیشه تعیین شد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی ادامه داد: رقمی که برای محرومیت‌زدایی این منطقه در نظر گرفته شده است بیش از سه تا چهار برابر منابع یکسال کمیته امداد استان است و در مجموع سند توسعه بخش درح در مدت پنج سال اجرا خواهد شد.

وی یادآور شد: سازمان جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی، نوسازی مدارس، دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، شرکت آب و فاضلاب و شهرداری درح از جمله دستگاه‌های اجرایی برای مشارکت در محرومیت زدایی بخش درح هستند.

امروز تفاهم‌نامه سند توسعه بخش درح بین کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان جهاد کشاورزی استان برای احداث ۱۲ باب استخر و احیا و مرمت ۲۲ رشته قنات مبادله و وارد فاز اجرایی شد.

همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به استان خراسان جنوبی و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در ۱۵ مهر سال ۹۸، برای چهار شهرستان‌ مرزی استان تفاهم‌نامه‌های محرومیت‌زدایی امضا شد که این مناطق دارای ضریب محرومیت بیشتر از سایر نقاط هستند.

در قالب این تفاهم‌نامه‌ها ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نهبندان، کمیته امداد امام خمینی (ره) در بخش درح، قرارگاه سازندگی بسیج در زیرکوه و بنیاد مستضعفان برای شهرستان درمیان دستگاه‌های معین محرومیت‌زدایی تعیین شدند.