نماینده مجلس: کمیته امداد در فرآوری محصولات کشاورزی سرمایه‌گذاری کند

بیرجند - ایرنا - نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی خراسان جنوبی درخواست داریم کمیته امداد کشور منابع خود را در زمینه فرآوری محصولات استراتژیک استان هزینه کند.

سلمان اسحاقی روز چهارشنبه در هجدهمین نشست ستاد توسعه خاوران که با حضور رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) در بیرجند برگزار شد افزود: سالانه ۲۲ هزار تن زرشک خشک، حدود ۱۰۲ هزار تن زرشک تَر، ۷۰ تن زعفران و میزان زیادی عناب در استان داریم.

وی ادامه داد: سال قبل ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات در بحث اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد استان پرداخت شده است.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری سال قبل در جلسه هیات دولت یکبار به صورت ریشه‌ای تاکید کردند به دنبال فرآروی بحث زعفران جنوب خراسان و خرما بروید.

وی گفت: اگر کمیته امداد در یک برهه از زمان تمام توان خود را در بحث فرآوری زرشک و زعفران بگذارد کشاورز و زرشک‌کار ما مجبور نیست محصول خود را با قیمت پنج تا هفت هزار تومان در مزرعه به فروش برساند.

اسحاقی ادامه داد: امروز کشاورزان از دغدغه کاهش قیمت محصول زعفران و زرشک صحبت می‌کنند که اگر اقدام جهادی و انقلابی در این خصوص انجام شود در بحث محصولات استراتژیک استان اتفاق مبارکی خواهد افتاد.

وی تصریح کرد: با راه‌اندازی یک کارخانه فرآوری زرشک یا زعفران می‌توان حدود ۲۰ محصول از آن تولید کرد، محصول عناب امروز در خیابان‌های تهران پشت وانت یا نیسان به فروش می‌رسد در حالیکه می‌توان هزاران مورد برای سلامت جسم از آن ایجاد کرد.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اشتغال‌های خانگی ثابت و پایدار نیستند لذا درخواست داریم در یک بازه زمانی و اقدام جهادی تمامی منابع حتی فراتر از آن را برای فراوری زرشک، زعفران و عناب بگذارید آنوقت نیاز نیست مستمری بگیر کمیته امداد داشته باشیم.

وی افزود: یکی از آرزوهای من این است که کمیته امداد تغییر نام و به کمیته سازندگی تغییر کند و از حالت امداد بیرون بیاید که این با مدیریت مدبرانه رئیس کمیته امداد دور از ذهن نیست.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم گفت: کمیته امداد یکی از برنامه‌های محوری در زمینه اشتغالزایی را انجام می‌دهد.

رضا سلم آبادی افزود: سال قبل با نگاه ویژه کمیته امداد کشور در بحث منابع نه تنها مشکل نداشتیم که ۵۴۰ درصد تخصیص بودجه داشتیم و رتبه اول کشور در این زمینه به استان اختصاص یافت.

وی بیان کرد: سال گذشته پنج هزار و ۵۳۶ فرصت شغلی برای مددجویان استان فراهم شد که ۱۱۶ درصد برنامه ابلاغی محقق شد همچنین ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ تسهیلات پرداخت شده که ۱۰۶ درصد برنامه عملیاتی شده است.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال منابع تبصره ۱۶ چند ماه دیرتر به استان ابلاغ شد تصریح کرد: تعهد و برنامه استان امسال ایجاد ۶ هزار و ۳۶۶ فرصت شغلی و پرداخت ۲۷۸ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی است.

وی ادامه داد: در طرح‌های اجرایی شده امسال ۴۸ درصد شهری و ۵۲  درصد روستایی بوده است همچنین ۶۸ درصد تسهیلات به بانوان پرداخت شده است.

سلم آبادی با اشاره به سند محرومیت‌زدایی و توسعه درح سربیشه عنوان کرد: ۱۵ مهرماه ۹۸ همزمان با روز روستا و عشایر تفاهم‌نامه‌هایی برای محرومیت‌زدایی منعقد و کمیته امداد به عنوان معین درح تعیین شد.

وی افزود: تاکنون ۳۱ قرارداد به مبلغ ۳۰ میلیارد تومان با ۱۴ دستگاه اجرایی از جمله آب و فاضلاب، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، جهاد کشاورزی، امور عشایر، راهداری، کتابخانه‌ها، بنیاد مسکن، شرکت برق و سایر مبادله شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: دستگاه‌های اجرایی در طول چهار سال باید ۳۵ میلیارد تومان وام و ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض هزینه کنند.

وی افزود: سهم کمیته امداد نیز ۱۳۲ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه طولانی مدت و ۱۱۴ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض است که سال قبل بخشی از این تسهیلات پرداخت شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی هم گفت: درخواست داریم کمیته امداد کشور در سه مصوبه سفر رییس جمهوری به استان از جمله احیای قنوات، توسعه و حمایت از صنایع دستی و احداث مسکن محرومین در استان مشارکت جدی داشته باشد.

مجید پورعیسی افزود: همچنین با توجه به تجربه این نهاد در معین محرومیت‌زدایی درح سربیشه انتظار داریم از این تجربه برای برخی مناطق دیگر استان نیز استفاده شود.

در این نشست استاندار خراسان جنوبی با توجه به تجربه موفق کمیته امداد در محرومیت‌زدایی از بخش درح شهرستان سربیشه پیشنهاد کرد این نهاد محرومیت‌زدایی از بخش‌های شوسف و گزیک را نیز عملیاتی کند که رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) برای پیگیری و انجام مطالعات قول مساعد داد.

همچنین در ارتباط با مسکن محرومان قول مساعد داده شد تا ۲ سال دیگر با کمک سایر نهادها، صد درصد مسکن مورد نیاز خانواده‌های زیر پوشش در خراسان جنوبی احداث شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha