مسکو - ایرنا - استاد دانشکده سیاست جهانی دانشگاه دولتی مسکو (ام.گ.او) معتقد است: دولت آمریکا با پرونده سیاه سرکوب معترضان به اعتراضات «جان سیاه‌پوستان مهم است» حق داوری درباره حقوق بشر و آزادی بیان در دیگر کشورها را ندارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، یوگنی منچنکو در برنامه بروسی تجزیه و تحلیل بین‌المللی شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴  گفت: نیروهای امنیتی آمریکا حتما قیام سراسر مردم ناراضی این کشور را حتی با وجود تلفات سنگین انسانی سرکوب خواهند کرد.

وی که چندین سال مدیر کل انستیتو بین‌المللی کارشناسی سیاسی بوده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار نفر از معترضان زندانی شده‌اند و این رقم ممکن است تا دو برابر و حتی بیشتر برای خاموش کردن صدای اعتراض ناراضیان افزایش بیابد.

منچنکو افزود: آمریکا در حالی این گونه با ناراضیان برخورد خشن و خونین می کند که در کشورهای مخالف سیاست‌های خود، ماموران پلیس اگر چند معترض را دستگیر کنند ابراز نگرانی می کند و بیانیه صادر و خواستار آزادی زندانیان و رعایت حقوق معترضان می‌شود.

استاد دانشگاه روس گفت: سرکوب‌های خونین این کشور نشان داد که آمریکا خود بزرگترین ناقض حقوق بشر است و متحدان غربی آمریکا نیز با دورویی در مقابل این همه اقدامات سرکوبگرانه ساکت می‌نشینند.

اعتراضات به قتل «جورج فلوید» سیاه‌پوست ۴۶ ساله توسط پلیس شهر مینیاپولیس در ایالت مینه‌سوتا، همچنان در داخل و خارج آمریکا ادامه دارد و تاکنون تعدادی کشته و هزاران نفر دستگیر و زندانی شده‌اند.

رسانه‌ها، گستردگی این اعتراضات را با تظاهراتی مقایسه می‌کنند که در سال ۱۹۶۸ در پی ترور «مارتین لوترکینگ» رخ داد.

استاد دانشگاه روس معتقد است که اعتراض‌ها در آمریکا ادامه خواهد داشت و در واقع تمرینی برای ماه نوامبر است که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود و هر نامزدی که در آن به پیروزی برسد رقیب آن به اعتراض خواهد پرداخت و طرفداران خود را به خیابان‌ها می‌کشاند.

وی ادامه داد: اعتراض‌های خیابانی عامل بسیار جدی خواهد بود که چه کسی رئیس جمهوری آمریکا شود.

منچنکو در پاسخ به این پرسش که چرا انقلاب رنگی در آمریکا پیروز نمی‌شود، به کنایه گفت که در ایالات متحده ما چیزی به عنوان سفارت آمریکا نداریم.

روس‌ها معتقدند که سفارت آمریکا در پیروزی انقلاب‌های رنگی در اوکراین و قرقیزستان نقش تعیین کننده‌ای داشت و از آنجا اعتراض‌ها مدیریت می‌شد.

استاد دانشگاه روس با اشاره به اینکه اعتراض‌ها بیش از ۲۰۰ شهر آمریکا را فرا گرفته است، افزود: این اعتراض های گسترده نشان می دهد مردم آمریکا از سیاست های دولت این کشور ناراضی هستند.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که زمانی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد، چند هفته تظاهرات در این کشور جریان داشت.