روزنامه واشنگتن پست شنبهشب نوشت، اگرچه تعداد معترضان آمریکا در خیابانها در شانزدهمین روز کمتر بود اما نشانی از سازش در برابر وحشیگری های پلیس و بی عدالتیهای نژاد پرستی وجود ندارد.
خانوادهها، دوچرخه سواران و عابران با پوشیدن لباس گرو"ه بلک لایوز" و با حمل نوشته "نمیتوانم نفس بکشم" در خیابانها حضور یافته و مانند همیشه در میدان لافایت و حومه کاخ سفید که در دو هفته گذشته به کانون معترضان تبدیل شده است، تجمع کردند.
بارایتون مک یکی از دوچرخه سواران معترض به خبرنگار واشنگتن پست گفت: حدس میزنم زمان ما هم رسیده است. از دهه ۶۰ تاکنون هرگز نگرانی های ما به این شکل ابراز نشده بود.
اگرچه آرامش به بخش اعظم از شهر واشنگتن برگشته است اما همچنان تعدادی زیادی از ساختمان و فروشگاه های مرکز شهر به طور کامل باز نشده و این به معنای آن است که هنوز صاحبان املاک نسبت به تنش دوباره ترس و دلهره دارند.
معترضان روز شنبه در حالی در خیابانها حضور یافتند که این بار برای ادای احترام به جان باختگان رفتارهای نژادپرستانه فرزندان خود را با خود به همراه آوردند.
علاوه بر آمریکا، در برخی کشورهای جهان از جمله اروپا نیز شاهد ادامه اعتراضات به خشونت های پلیس و رفتارهای نژادپرستانه بودند.
پلیس فرانسه و معترضان روز شنبه در پی برپایی راهپیمایی علیه نژاد پرستی در شهر پاریس، درگیر شدند و نیروهای پلیس با گاز اشک آور به معترضان حمله کردند.
با آغاز راهپیمایی در پاریس، پلیس با شلیک گاز اشک آور مانع برگزاری اعتراضات علیه خشونتها و بیعدالتیهای نژادی شد.
دخالت پلیس فرانسه باعث برهم خوردن اعتراضات صلح آمیز در پاریس شد و معترضان با خاموش کردن گازهای اشک آور به سوی نیروهای پلیس حمله ور شده و شعارهایی علیه این اقدام پلیس سر دادند.
با اقدامات پلیس فرانسه برای پراکنده کردن معترضان، برخی خانوادهها محل اعتراضات را ترک کرده و برخی با ادامه اعتراضات خود به طور نمادین زانو زدند.
یک افسر پلیس فرانسه به آسوشیتدپرس گفت: این تصمیم (پراکنده کردن معترضان) به دلیل ممنوعیت تجمع بیش از ۱۰ نفر در سراسر کشور برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گرفته شده است.
پیش از این در آستانه برگزاری تجمع بزرگ روز شنبه در پاریس در اعتراض به نژادپرستی و حمایت از جنبش ضدتبعیض نژادی در آمریکا، دستور تعطیلی رستورانها و مغازههای پایتخت فرانسه صادر شد.
علاوه بر فرانسه، هزاران تن روز شنبه در شهرهای مختلف سوئیس راهپیمایی کردند تا در پی درگذشت فلوید در ایالات متحده، نژادپرستی و وحشیگری پلیس را محکوم کنند.
با وجود قوانینی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا که تجمع بیش از ۳۰۰ نفر را ممنوع کرده است، چندین شهر سوئیس شاهد حضور جمعیت زیادی برای پیوستن به یک جنبش ضد نژادپرستی و خشونت نامتناسب پلیس علیه سیاهپوستان بود.
طبق گفته پلیس، بیش از ۱۰ هزار نفر روز شنبه که بیشتر آنها لباس و سیاه پوشیده بودند، در بزرگترین شهر سوئیس (زوریخ) دست به اعتراض زدند.
در لندن نیز هزاران تن از اعضا و هواداران گروههای راست افراطی و ضد نژادپرستی انگلیس روز شنبه (۲۴ خرداد) به رغم هشدارهای بهداشتی و ممنوعیتهای اعمال شده در زمینه مقررات فاصلهگذاری اجتماعی، به صورت همزمان در میان تدابیر شدید امنیتی دست به تظاهرات زدند.
هواداران گروههای ضد فاشیست و معترض به قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی بدست پلیس سفیدپوست این کشور ماسک بر صورت در چارچوب پویش «سیاهان مهم هستند» با حمل شعارنوشتههای اعتراضی در میان حضور پررنگ نیروهای امنیتی در خیابانهای لندن تظاهرات کرده و با مشتهای گرهزده فریاد عدالتخواهی سر دادند.
آنها که در روزهای گذشته در سایر نقاط پایتخت انگلیس از جمله رو به روی سفارت آمریکا و دفتر نخست وزیری تظاهرات کردهاند، نوشتههایی در دست داشتند که روی آنها نوشته بود: «انگلیس بی گناه نیست»، «زندگی سیاهان مهم است»، «سیاهی پوست من جرم نیست» و تا زمانی که عدالت نباشد، آرامش نیست.
هم زمان نیروهای ضد شورش پلیس نیز برای کنترل اوضاع و مانع از بروز درگیری میان دو گروه در میدان ترافلگار و پارلمان حائل انسانی تشکیل دادند.
فلوید ۶ خرداد گذشته در حالی که یک افسر پلیس سفیدپوست آمریکایی زانویش را روی گردن او گذاشته بود، بطور غم انگیزی جان سپرد. این مساله باعث گسترش موج نارضایتی از تبعیضنژادی و نابرابری در سراسر این کشور و جهان شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تظاهراتکنندگان را عدهای اراذل و تروریستهای داخلی خوانده و خواستار حضور گارد ملی و ارتش برای سرکوب اعتراضها شده است.
معترضین آمریکایی در حالی به تظاهرات خود در شانزدهمین روز ادامه می دهند که اریکا شیلد رئیس پلیس آتلانتا روز شنبه نیز پس از انتشار ویدئویی دیگر مبنی بر تیراندازی کشنده پلیس با ضرب و شتم یک آمریکایی آفریقایی استعفا داد.
به گزارش دفتر تحقیقات جورجیا، ریشارد بروکس پس از درگیری با مأمورین در پارکینگ وندی به ضرب گلوله کشته شد.
این دومین مرگ یک سیاهپوست در هفتههای اخیر است که آتش خشم ضد تبعیض نژادی را در شهرهای آمریکا شعلهور ساخت. از این رو، معترضان به وندی محلی که ریشارد بروکس ۲۷ ساله به قتل رسیده بودند، رفتند و با محاصره آن، ساختمان آن را به آتش کشیدند.
شهردار آتلانتا که خبر استعفای شیلد را اعلام کرد، همچنین خواستار خاتمه فوری مامور پلیس درگیر در تیراندازی با ریشارد بروکس ۲۷ ساله شد و گفت که او باور ندارد که این یک استفاده موجه از نیروی کشنده بوده است.
نظر شما