یزد - ایرنا - مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به پایان فصل برداشت گل محمدی در سال زراعی ۹۹- ۹۸ در استان گفت: امسال ۷۰۰ تن این محصول تولید شد که این مقدار تولید نسبت به سال قبل ۲۵ درصد افزایش دارد.

اکبر شیخ علیشاهی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این میزان محصول از ۲۸۰ هکتار سطح زیرکشت برداشت شد که بیشترین سطح زیرکشت این گیاه مربوط به شهرستان‌های خاتم ، تفت ، مهریز، اشکذر ، اردکان و ابرکوه است

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید بخشی از گل محمدی که به صورت خشک برای مصرف گیاهان دارویی در بازار عرضه می شود مقدار ۲۳۰ تن گلاب در واحدهای گلاب‌گیری سنتی استان، استحصال ‌شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: هم اکنون از محصول به صورت سنتی در کارگاه های گلابگیری  سنتی استفاده می شود ولی از اسانس و تهیه روغن آن که ظرفیت بسیار خوبی هم برای سرمایه گذاری در استان وجود دارد، در این زمینه کاری انجام نشد.

شیخ علیشاهی بابیان اینکه گل محمدی یکی از گیاهان دارویی و کم آبخواه است اظهارکرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون سطح زیرکشت آن حدود ۲ برابر افزایش یافته است .

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، اضافه کرد: با توجه به محدویت منابع آبی سطح زیرکشت آن از ۲۰۰ هکتار در برنامه پنج‌ساله به ۶۰۰ هکتار در استان افزایش می یابد.

شیخ علیشاهی با اشاره به اینکه توسعه کاشت محصول کم آبخواه از چند سال قبل به دلیل کاهش بارندگی و افت سطح آب‌های زیرزمینی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد، یادآور شد: کشت محصول کم آبخواه به‌ویژه گیاهان دارویی که زود بازده هستند در اولویت برنامه هاست.

وی تاکید کرد: سال گذشته برای توسعه گیاهان دارویی ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ به افرادی که متقاضی توسعه و کشت گلستان‌های گل محمدی بودند ، پرداخت شد.

شیخ علیشاهی تصریح کرد: برای توسعه این گیاه در سال زراعی ۹۹-۹۸ تعداد ۴۲ هزار قلمه دارای ریشه و نهال کشت بافتی گل محمدی که به صورت یارانه ای تهیه شده بود بین کشاورزان توزیع  و کاشته شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تغییر شیوه کشت درختان پرآبخواه به کم آبخواه تاکید کرد: امسال ۵۰۶ هکتار  به سطح زیرکشت گیاهان کم آبخواه در استان افزوده شد و مجموع سطح زیرکشت گیاهان دارویی استان به هزار و ۵۵۰ هکتار رسید.

در سال جاری ۲۵ هکتار در شهرستان ابرکوه به کاشت گل محمدی اختصاص داشت که این عدد نسبت به سال گذشته ۱۰ هکتار افزایش یافت و در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار انتخابی جهش تولید در سال ۹۹ ، کشاورزان و مسوولان منطقه در صدد هستند سطح زیرکشت آن را به ۲ برابر میزان فعلی افزایش دهند.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد  ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.