امام جمعه یزد: کشاورزان استان از شیوه‌های نوین آبیاری استفاده کنند

یزد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه یزد گفت: استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی استان در اولویت جامعه هدف قرار گیرد و مسوولا نهم این موضوع را بیشتر پیگیری کنند.

آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی روز سه‌شنبه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی ( ۲۱ تا ۲۷ خرداد ) در دیدار جمعی از مدیران و کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از دانش روز در اجرای طرح‌ها به خصوص در ارتباط با منابع آب و خاک افزود: با مدیریت مصرف آب می‌توان زمین‌ و و باغ‌های خشک شده روستاها را بار دیگر احیا کرد و  شاهد بازگشت روستاییان باشیم.

وی، برنامه‌ریزی مسوولان برای بهره‌وری صحیح از آب و کشت مدرن را در شرایط کنونی یک ضرورت مهم ذکر کرد که هرچند تاکنون در سال‌های گذشته اقدام‌های خوبی انجام گرفته ولی کافی نیست و باید با تلاش مضاعف برای ارتقای آن بیش از گذشته به فعالیت ادامه داد.

امام جمعه یزد اظهار کرد: کارکنان سازمان جهاد کشاورزی باید همواره با نوآوری و جدیت در کار و همچنین با تحقیق و اندیشه‌ورزی راهکارهای مناسبی برای تولید بیشتر در سایه بهره‌برداری درست و منطقی از منابع داشته باشند و با روحیه جهادی برای آبادانی روستاها تلاش کنند.

ناصری یزدی در ادامه به اهمیت رونق اشتغال و تشویق مردم به بازگشت به مناطق روستایی و انجام فعالیت‌های کشاورزی و تولیدی بیشتر اشاره کرد و تلاش و حمایت متولیان امور در این راستا را بر اساس اهداف انقلاب اسلامی خواستار شد.

همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به دستاوردها و فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش گفت: با وجود محدودیت‌های منابع آبی در این اقلیم به مدد کشاورزان سختکوش در بسیاری از اقلام تولیدی به ویژه دام و طیور، صادر کننده هستیم و در محصولات گلخانه‌ای رتبه دوم کشور را در اختیار داریم.

سید جمال سجادی پور همچنین استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری را در سال‌های اخیر چشمگیر دانست و اظهار کرد: با وجود خرده مالکی در اراضی زراعی و باغی ما شاهد رشد سه برابری در بهره‌مندی از سیستم های آبیاری جدید هستیم.

وی، افزایش چند برابری تولید محصولات در فضای گلخانه‌ای به ویژه گلخانه‌های مدرن نسبت به فضای  باز را سیاست اصلی این سازمان برشمرد و بر حمایت قاطع مدیریت اجرایی استان از این شیوه تاکید کرد.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد  ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زارعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.

مجموع اراضی قابل کشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۴ هزار هکتار آن زیرکشت قرار دارد.

تعداد بهره‌برداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha