تهران- ایرنا- «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در سفر به لهستان درخصوص مسائل امنیتی دوجانبه از جمله خروج نظامیان آمریکایی از کشورش گفت‌وگو می‌کند.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری د.پ.آ آلمان، اندکی پس از باز شدن مرز آلمان با لهستان که ماه‌ها بسته شده بود، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه از حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) به این کشور همسایه سفر کرد.
وی در گفت‌وگو با «یاچک چاپوتوویچ» همتای لهستانی خود، علاوه بر رایزنی درخصوص مبارزه با بیماری همه‌گیر کرونا، با توجه به ریاست دوره‌ای آلمان بر شورای اروپا از یازدهم تیرماه، به سایر موضوع‌های مربوط به سیاست‌های اروپایی نیز می‌پردازد.
همچنین دو طرف در مورد یک مساله امنیتی که نگرانی هر دو کشور را سبب شده رایزنی می‌کنند؛ طرح رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش حدود ۱۰ هزار نفر از ۳۵ هزار نظامی این کشور در آلمان.
دولت لهستان امیدوار است شمار نظامیان آمریکایی در این کشور از پنج هزار نفر کنونی بیشتر شود. با این حال این مساله را روشن کرده که این خواسته نباید به کاهش نظامیان در آلمان منجر شود.

چندی پیش ماتئوش موراویه‌تسکی نخست‌وزیر لهستان ابراز امیدواری کرد برخی از نیروهای نظامی که آمریکا از قصد خارج کردن آنها از آلمان را دارد در لهستان مستقر شوند.
ترامپ شامگاه دوشنبه(۲۷ خرداد) با اعلام اینکه آلمان به تعهدات مالی خود درخصوص تامین بودجه ناتو عمل نکرده است، برنامه کاهش نظامیان خود در این کشور را توجیه کرد.
رئیس جمهوری آمریکا دستور خروج ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از نیروهای این کشور از آلمان را تا سپتامبر (شهریور) داده است.

وزیر امور خارجه آلمان هفته گذشته در گفت‌وگو با نشریه «بیلد آم زونتاگ» به تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن بخشی از نظامیان خود از این کشور اروپایی واکنش نشان داد.
ماس به چندین دهه همکاری نظامی آلمان و ایالات متحده اشاره و تاکید کرد این همکاری به نفع هر دو کشور بوده است.
وی با بیان اینکه برلین تصمیم واشنگتن را به رسمیت می‌شناسد، گفت: ما شرکای خوبی در فراسوی آتلانتیک بوده و مایل به حفظ این مناسبات هستیم، با این حال شرایط پیچیده است.

این چهارمین سفر به خارج از کشور برای ماس پس از یک استراحت ۱۰ هفته‌ای به دلیل همه‌گیری کروناست. وی پیشتر به لوکزامبورگ، هلند، سرزمین‌های اشغالی و اردن سفر کرده است.

لهستان روز شنبه پس از تقریبا سه ماه، مرزهایش را با کشورهای همسایه اتحادیه اروپا بازگشایی کرد. از آن زمان تاکنون هیچگونه کنترل دمای بدن یا مقررات قرنطینه برای افرادی که وارد اتحادیه اروپا شده‌اند، وجود ندارد.
اواخر اسفند، لهستان مرزهای داخلی خود در اتحادیه اروپا را با هدف محافظت در برابر گسترش بیشتر ویروس کرونا بست و افرادی که از خارج از کشور باز می‌گشتند باید ۱۴ روز در قرنطینه می‌ماندند؛ این امر به ویژه در مرزهای آلمان و لهستان مشکلات زیادی را برای تردد شهروندان دو کشور ایجاد کرده بود.
2023