محسن نظام دوست روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: سهمیه انواع کود استان تاکنون ۴۰ هزار تن شامل کود اوره، فسفات و پتاس بود.
وی گفت: ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن کود اوره بین کشاورزان این استان برای کشت بهاره توزیع شد که در مقایسه با پارسال بیش از ۳۰ درصد افزایش دارد.
نظام دوست با بیان اینکه در سال گذشته در تامین کود اوره تا حدی با مشکل مواجه بودیم افزود: اما با توجه به افزایش سهمیه، نیاز کودی استان برطرف خواهد شد.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه کود بهاره بین کشاورزان استان توزیع شده است اما هم اکنون چهار هزار تن کود نیز ذخیره سازی شده است که در فصول پیک مصرف کشت پاییزه و مصرف سرک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در بهار سال گذشته در مجموع هشت هزار تن انواع کود به فروش رسیده بود.
نظام دوست با بیان اینکه میزان کود اختصاص داده شده استان پاسخ ۱۰۰ درصد سطوح کشت را می دهد اظهار داشت: به اندازه کافی انواع کود در استان وجود دارد.
وی سهمیه کود اوره در سال جاری را ۳۱ هزار و ۷۰۰ تن دانست و افزود: کود اوره بیشترین میزان مصرف در بین سایر کودها دارد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی بر حمایت از تولید کننده ها انواع کود شامل ماکرو، میکرو و کودهای زیستی تاکید کرد و اظهار داشت: باید تلاش کنیم تا در تامین کود به خودکفایی برسیم که فراخوان های لازم در این خصوص داده شده است.
نظام دوست اظهار داشت: هم اکنون یک واحد تولیدی سولفات آلومینیوم در استان در حال ساخت است که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز دارد، ظرفیت این واحد ۸۰ هزار تن سولفات است.
وی تعداد کارگزار توزیع انواع کود در استان را ۶۵ مورد ذکر کرد و افزود: کشاورزان باید برای تهیه کود به این کارگزاری ها مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: اسامی کشاورزان و همچین میزان زمینی که در اختیار دارند در سامانه پهنه بندی ثبت شده است هم اکنون کود نیز با توجه به این سامانه به آنان ارائه می شود.
وی افزود: همه ساله همزمان با فصل کاشت کودهای مورد نیاز کشاورزی بین بهره برداران این بخش توزیع می شود.
در توصیه های کارشناسان کشاورزی میزان میانگین مصرف انواع کود برای زمین های آبی ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و زمین های دیم ۱۰۰ کیلوگرم در هر یک هکتار است که این میزان نیز بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذور متفاوت است.
استفاده از انواع کودهای شیمیایی تولید محصول را ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش می دهد که این امر نیز مستلزم رعایت استفاده به موقع، میزان مصرف درست و سایر فاکتورها است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزاز است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.