محسن نظام دوست روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: برای کشت پاییزه نیز کود مورد نیاز از این مجتمع تولیدی اختصاص خواهد یافت.
وی سهم خراسان شمالی از کود تولیدی در مجتمع پتروشیمی خراسان را در سال جاری ۱۷ هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان به تناوب در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گذاشته می شود تا بین بهره برداران توزیع کند.
وی افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی به عنوان یکی از استانهای مبادی کشور در تامین و توزیع کود مورد نیاز کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی این استان و همچنین استانهای تحت پوشش این مدیریت است.
نظام دوست گفت: در سال های گذشته سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۶۰ هزار تن کود اوره از مجتمع پتروشیمی خراسان به استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل و سمنان حمل و توزیع شده بود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی از کشاورزان استان خواست تا در سال جای نگرانی در خصوص تامین کود اوره نداشته باشند.
وی افزود: در سال های گذشته بعضا در برخی از فصول کشت با چالشی در این خصوص رو به رو می شدیم اما امسال تمامی برنامه ریزی ها انجام شده است تا سهمیه اختصاص یافته جذب و در بین بهره برداران توزیع شود.
نظام دوست با بیان اینکه هم اینک در آستانه فصل کشت پاییزه در استان هستیم گفت: تامین نهاده های کشاورزی از جمله انواع کود، سموم و بذور در اولویت کاری دولت است تا با کاهش تولید در بخش کشاورزی مواجه نشویم و با وجود اینکه در سال های کم بارش میزان مصرف کود شیمیایی در سطح کشتزارها کاهش می یابد اما بیش از نیاز کود تدارک می بینیم تا بهره برداران با دغدغه مواجه نشوند.
وی افزود: کشاورزان در سال زراعی جاری تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن انواع کود یارانه ای در اراضی استفاده کرده اند که بیشتر آن کود ازته است و هفت هزار تن انواع کود نیز برای کشت پاییزه در انبارهای این استان ذخیره سازی شده است.
نظام دوست سهمیه انواع کود مورد نیاز استان در یکسال را حدود ۴۰ هزار تن دانست و افزود: از این میزان ۳۲ هزار تن توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی تامین و مابقی نیز توسط اداره کل تعاون روستایی استان تامین می شود.
وی اظهار داشت: طرح پایش و نظارت بر روند توزیع کودهای شیمیایی توسط کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و جلوگیری از قاچاق کود، مدیریت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی با نظارت مستمر بر فعالیت کارگزاران و مراکز عرضه نهاده های کشاورزی انجام می شود.
۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز کودی بخش کشاورزی را انواع فسفاته و پتاسه در بر می گیرد و ۸۰ تا ۸۵ درصد دیگر کود مورد نیاز این حوزه به کود اوره اختصاص دارد.
هم اینک ۷۲ کارگزار در استان در زمینه توزیع کود فعالیت دارند.
بنابر توصیه کارشناسان، میانگین مصرف انواع کود برای زمین های آبی ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و زمین های دیم ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار است که این میزان بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذر مصرفی مقداری کم یا زیاد می شود.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است که کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
شرکت سهامی پتروشیمی خراسان، بزرگترین مرکز تولید محصولات شیمیایی شمال و شمال شرق کشـور، در اردیبهشـت سال ۱۳۷۱ در بجنورد، مرکز استان خراسـان شمالی تأسیس و از خرداد ۷۵ با آغـاز فعالیتهای بهرهبرداری در لیست بنگاههای صنعتی و تولیدی کشور قرار گرفت.
این مجتمع در ۱۷ کیلومتری جاده اصلی بجنورد - شیروان، در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار ایجاد شده است.
۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
نظر شما