سعید سعادتی روز پنجشنبه در مراسم رونمایی از صفحه استان خراسان رضوی در وبگاه فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) افزود: کانونهای فرهنگی مساجد باید نقشه راه و محتوا داشته باشند و خوشبختانه سال قبل سند تحول ستاد هماهنگی کانونهای کشور با تایید همه اعضا از وزارتخانه ها و نهادهای متولی امور مساجد تدوین و تصویب شد.
وی کانونهای مساجد را پیشران تحول در محلات نامید و ادامه داد: اگر علمداری و پیشرانی اعضای کانونها در مساجد نباشد افراد دیگری این علم را در دست گرفته و مشخص است که این گونه علمداری به چه سرنوشت نامطلوبی دچار می شود.
معاون فرهنگی، هنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: سنگر مسجد را باید حفظ و هستههای مقاومت فرهنگی را تقویت کنیم، ماجرای دفاع نرم ما در این جنگ نرم فتح خرمشهرهای مختلف به صورت کوچه به کوچه و محله به محله است که در همین مساجد باید اتفاق بیفتد تا در ادامه خرمشهرهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را فتح کنیم.
سعادتی افزود: الگوی ما دفاع مقدس است و مدل جنگ نرم ما در دفاع مقدس الگویی است که هم اکنون در دانشگاههای مشهور دنیا در حال بررسی و استفاده است.
وی ادامه داد: ممکن است امروز برخی از مبارزه و مقاومت خسته شوند این افراد بدانند که اگر نسل دیروز در دفاع مقدس میگفتند ما تفنگ و اسلحه نداریم پس از مقاومت در نبرد با صدام دست می کشیم و این تفکر را برمی گزیدند صدام همان سه روز نخست جنگ مطابق وعده ای که به رسانه ها داده بود به تهران می رسید.
معاون فرهنگی، هنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: ما امروز با اتکای به فرهنگ مقاومت، ۴۰ سالگی انقلاب را پشت سرگذاشتیم و وارد گام دوم انقلاب شده ایم و نباید به بهانه تحریم و وضعیت نامساعد مالی عَلَم را رها کنیم و با فرافکنی کمبودها را از وزارت ارشاد یا بسیج و دیگر نهادها مطالبه نکنیم.
سعادتی به لزوم تحول در پیشبرد اهداف کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و افزود: امام خمینی(ره) تحول آفرین بود و ما نیز باید به تاسی از امام، محله خودمان را تکان دهیم اما تا ما خودمان و خانواده خودمان را متحول نکینم نمی توانیم محله مان را دچار تغییر و تحول مثبت کنیم.
لزوم بهرهگیری از شبکه ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به وجود ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کشور اشاره کرد و گفت: اکنون این مساجد با هم وصل شده و پایگاه اطلاع رسانی و سامانه واحدی را برای مدیریت دانش فراهم کرده اند.
سعادتی افزود: شبکه ۱۲ هزار نفری کتابداران مساجد نیز فعال شده است و هم اکنون با اتکای به این شبکه ها جمعی از فعالان مساجد در قشم، مشهد و شیراز با هم مرتبط شده و در راستای فعالیتهای فرهنگی و اهداف کانونها به فعالتیهای مفید اقتصادی در حوزه گردشگری نیز روی آورده اند.
وی تعداد اعضای شبکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کشور را دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: اگر امام جماعتی در مسجدی ۵۰ مخاطب داشت امروز با این شبکه این مخاطب به بیش از دو میلیون نفر افزایش یافته و این بستر فراهم شده است و ۲۵ هزار امام جماعت نیز از زیرساختهای این شبکه بهره مند می شوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در دوران و فضای کرونا چندین ماه از حضور در رویدادهای فرهنگی بی بهره بوده ایم اما این شرایط به واسطه تاکید اسلام به نیازهای اساسی از جمله سلامتی است.
جعفر مروارید افزود: با این که حرم ها تعطیل شدند اما نیاز به معنویت تعطیل نشد و اتفاقی که در فضای کرونا افتاد کم نظیر بود، چنانکه جامعه بشری فهمید نیاز بشر به دین و آرامش ناشی از آن از نیازهای اساسی بشر است.
وی اضافه کرد:اگر در چهار دهه گذشته به یک شیوه عمل میکردیم شاید نیاز باشد بر اساس نیازها بعد از کرونا و بر اساس معنویتی که دنیا خواهان آن است شیوه های کارآمدتری را طلب کنیم و امروز این موضوع می تواند به هدف کانون های فرهنگی مساجد تبدیل شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هنر مساجد در این است که طیف خاکستری و مخاطبان جدید را جذب کند و فرهنگ و هنر مساجد ایران (فهما) به عنوان یک شبکه گسترده ملی دارای اهمیت است اما در نهادهای دینی باید مراقبت کنیم دچار روزمرگی نشویم.
مروارید افزود: امروز کانونهای فرهنگی مساجد باید در فضای مجازی تاثیرگذاری داشته باشند و این تاثیرگذاری باید از گفتمان دینی حاکم در این کانونها و با اتکای به تولید محتوا در فضای مجازی جامعه باشد.
در این مراسم علاوه بر رونمایی از صفحه استانی وبگاه فرهنگ و هنر مساجد ایران از مسوولان و معاونان فرهنگی و هنری برگزیده کانونهای فرهنگی هنری مساجد در شهرستانهای خراسان رضوی نیز قدردانی شد.