سید عباس صالحی روز سه شنبه در نشست صمیمی برگزیدگان نخستین رویداد ملی فهما در سالن همایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: جریان فردگرایی، بی پناهی و فضایی که دنیای مدرن ایجاد کرده و چون ما از آن اقتباس کردیم این بی پناهی می تواند در فضای ما سریعتر حرکت کند از این رو این بی پناهی می تواند جامعه ما را مستأصل کند و اگر مسجد بتواند یک پناهگاه باشد کانونها می توانند در این راستا فضای مناسبی را ایجاد کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد شبکهای به وسعت تمام ایران است و داشتن اطلاعات کافی و دقیق باعث می شود تا بتوانیم نقشه راه را درست تر تنظیم و ترسیم کنیم.
وی از پورتال بچه های مساجد به عنوان یک بستر اطلاعاتی مناسب برای شناسایی استعدادهای کانون ها یاد کرد و افزود: بازسازی مسیر کانونها از طریق توجه به کارکردهای درونی و بیرونی ممکن است که شبکه سازی را می توان یکی از کارکردهای درونی برشمرد و از طریق فعالیت های طبقه بندی شده مجموعه ها را به یکدیگر متصل کنیم تا انتقال تجارب هم ممکن شود.
صالحی افزود: رویداد فهما اطلاعات ما را کاملتر می کند و کانون هایی که در حوزه فیلم، نمایش، سرود و ... فعالیت دارند می توانند یک شبکه اجتماعی اثرگذار را ایجاد کنند.
صالحی از ضرورت شبکه سازی انسانی سخن گفت و افزود: قبل از انقلاب مسجد به عنوان یک پایگاه ارتباطی مطرح بود و امروز که از شبکه سازی صحبت می کنیم منظورمان فقط شبکه سازی کانونی نیست بلکه شبکه سازی نیز باید رخ دهد و کانون هایی که در حوزه های تخصصی کار می کنند می توانند به یک شبکه موثر تبدیل شوند.
کارهای بچه های مسجد در حد استاندارد باشد
وی همچنین از ضرورت غنی سازی و ارتقای کیفیت و شکل فعالیت های کانونها سخن گفت و تاکید کرد: کار یک بچه مسجدی نباید کمتر از استاندارد باشد و در هر حوزه ای از فیلم و سرود گرفته تا نمایش نباید از حد استاندارد پایین تر باشد.
صالحی الگوسازی را یکی از کارکردهای درونی کانونها برشمرد و اظهار کرد: از طریق مجموعه های موفق می توان به مجموعه های میانی و پایینی کمک کرد و انتخاب کانونهای برتر مسئولیت آنها را در این زمینه بیشتر می کند.
تصویرسازی صحیح از مسجد ارائه کنیم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به کارکردهای بیرونی کانونها اشاره کرد و گفت: وقتی صحبت از کانونهای مساجد می شود بسیاری از افراد تصویر درستی از مسجد یا کانونها ندارند و این مساله باعث اختلال ارتباطی می شود و اگر یک تصویرسازی بدون مبالغه داشته باشیم قدرت ارتباط گیری افزایش پیدا می کند.
صالحی طرح فهما را در راستای تصویرسازی صحیح کانونها دانست و افزود: پیوندسازی نیز یکی از کارکردهای بیرونی کانونهاست که باعث یافتن خط های ارتباطی و ایجاد قدرت مضاعف می شود. البته جریان سازی کانونها نیز سبب می شود تا جریان های فرهنگی هنری، فرهنگی اقتصادی و ... بتواند طعم و بوی خود را به فضای عمومی منتقل کند.
صالحی ادامه داد: برپایی جشنواره فهما در واقع مقدمه ای برای برنامه های جدی و طولانی بوده است و به هر اندازه که بتوانیم قدرت های خلاقانه را گسترش دهیم، تکامل فعالیت های کانون ها را به صورت تضمین شده خواهیم داشت.
وی افزود: امروز فناوری های جدید، شتاب و توسعه تاثیرگذاری را صدها برابر افزایش می دهد و به هر اندازه ایده های خلاق را با فناوری های مناسب ترکیب کنیم، قدرت اثرگذاری را افزایش داده ایم.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی با ارائه گزارشی از عملکرد ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در نخستین رویداد ملی فهما گفت: از میان 25 هزار و 500 کانون بیش از 24 هزار کانون آثار خود را برای این ستاد ارسال کردند و ما معتقدیم با اجرای طرح فهما می توان انرژی نهفته درون کانون ها را به سر منزل مقصود رساند.
همزمان با برگزاری نشست صمیمی با برگزیدگان نخستین مرحله طرح فهما از پوستر روح مقاومت رونمایی شد. رویداد بین المللی مقاومت حکایت 110 روز روایت مردمی از وصایای شهدای دیروز تا امروز است که این رویداد از 14 خرداد سال گذشته مصادف با سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تا 31 شهریور همزمان با چهل سالگی دفاع مقدس برگزار شد.
در پایان این مراسم از 18 کانون برتر با اهدای لوح و اختصاص وام 30 میلیون تومانی برای فعالیت های کانون های موردنظر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید اوحدی رئیس جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران تجلیل شد.
« فهما»
سامانه فهما(فرهنگی و هنری مساجد ایران) با همت ستاد هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور راهاندازی شده است و در راستای ثبتنام اعضای کانونهای فرهنگی و هنری، ثبت فعالیتها و رویدادهای کانونهای فرهنگی وهنری سطح کشور فعالیت می کند.
بر اساس این طرح، برترین کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور و همچنین برترین ستاد استانی با بررسیهای انجامشده از طریق سامانه مربوطه معرفی و مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
بسیاری از فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد و کارشناسان قرآنی و حوزه معارفی، رویداد ملی فهما را الگویی موفق برای نظام بخشی و حرکت منسجم کانونهای فرهنگی هنری مساجد عنوان کرده و معتقدند که بچههای مسجد با خیزش فرهنگی «فهما» در چارچوبی اصولی، کارشناسی شده و استراتژیک در مسیر گام دوم انقلاب قرار گرفتهاند تا خاکریزهای مستحکم فرهنگی را با تعیین مرزبندیهای اعتقادی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و فضای مجازی بنا کرده و از سوی دیگر به تولید محتوای غنی فرهنگ ایرانی - اسلامی با تکیه بر محوریت بخشیدن به خانواده و جوانان بپردازند.
ادامه دارد...
نظر شما