تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۶

بغداد - ایرنا - وزارت امور خارجه عراق امروز (پنجشنبه) برای دومین بار در دو روز گذشته سفیر ترکیه را در بغداد فراخواند و در یادداشت اعتراضی خواستار متوقف کردن اقدامات تحریک آمیز آنکارا در شمال عراق شد. 

وزارت خارجه عراق با انتشار بیانیه ای، حملات دوباره ترکیه در هفدهم ژوئن به شمال این کشور را به منزله زیرپا گذاشتن حرمت و حاکمیت عراق دانسته و آن را به شدت محکوم کرده است.
وزارت خارجه عراق ادامه داد که ما با قاطعیت این تخلفات که نقض منشورها و قوانین بین المللی است را محکوم و بر ضرورت تعهد ترکیه برای متوقف کردن بمباران ها و عقب نشینی نیروهای متجاوز آن که دیروز وارد خاک عراق شده بودند، تاکید می کنیم. 
در این بیانیه آمده که وزارت امور خارجه، امروز دوباره «فاتح ییلدیز»، سفیر ترکیه در عراق را احضار و یک یادداشت اعتراض آمیز تسلیم وی کرد و خواهان متوقف کردن اقدامات تحریک آمیز آنکارا در نقض حاکمیت بغداد شد. 
وزارت خارجه عراق از دولت ترکیه خواسته « با تصمیم مبتنی بر خرد به این حملات پایان دهد.»
همچنین «عراق برای حفظ حقوق قانونی خود همه تدابیری را که می تواند از حاکمیت و امنیت مردم آن محافظت کند، از جمله درخواست به شورای امنیت و سازمان های منطقه ای و بین المللی برای انجام مسئولیت خود استفاده خواهد کرد.»
در بیانیه آمده که این وزارتخانه دو روز پیش نیز سفیر ترکیه را احضار کرده بود و در اعتراض به تجاوز قبلی هواپیماهای این کشور یادداشت اعتراضی به وی تحویل داد و مطابق با زمینه های دیپلماتیک حرفه ای، سفیر قرار بود این یادداشت را به دولت خود منتقل و از محتوای این جلسه مقام های آنکارا را مطلع کند. 
وزارت خارجه عراق تاکید کرده که مأموریت سفیر توسعه روابط است نه برعکس؛ ما حدود وظیفه و نقش او را قبلا و امروز روشن کردیم.

در همین حال، وزارت دفاع ترکیه امروز اعلام کرد که نیروهای این کشور در عملیات علیه حزب کارگران کردستان (پ. ک.ک) بیش از ۵۰۰ هدف را در شمال عراق بمباران کردند. 
جنگنده های ترکیه، دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در چندین مرحله به اهداف پ.ک.ک در مناطق مختلف شمال عراق حمله کردند. 
آنکارا می گوید که حملات به شمال عراق در واکنش به افزایش حملات پ.ک.ک به پایگاه های ارتش ترکیه انجام گرفته است.
وزارت دفاع ترکیه در بیانیه ای نوشت که هواپیماهای F-۱۶  و پهپادهای این کشور در ۳۶ ساعت به بیش از ۵۰۰ هدف پ.ک.ک حمله بردند و آنها را منهدم کردند.
به گفته وزارت دفاع ترکیه، عملیات «پنجه ببر» بسیار خوب پیش می رود و در ادامه با همان جدیت و اراده، این عملیات را با موفقیت به پایان خواهیم رساند. 
بیانیه به نقل از «خلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه تاکید کرده که حملات آنکارا به عناصر پ.ک.ک ادامه خواهد داشت، هم در جنوب شرق کشور و هم در شمال عراق که این گروه در آنجا مستقر است. 
وزارت امور خارجه عراق در اعتراض به حمله بامداد دوشنبه جنگنده - بمب افکن های ترکیه به عمق ۱۹۳ کیلومتری حریم هوایی عراق، روز سه شنبه سفیر ترکیه در بغداد را فراخواند.
این وزارتخانه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که به دنبال بمباران ترکیه در برخی مناطق شمال عراق و وحشتی که در بین اهالی ایجاد کرد، «فاتح ییلدز» سفیر ترکیه در بغداد به وزارت امور خارجه عراق فرا خوانده شد.
این بیانیه اضافه کرده است که «عبدالکریم هاشم» قائم مقام وزارت امور خارجه عراق در این دیدار، یادداشت اعتراض آمیز عراق را تحویل سفیر ترکیه در بغداد داد.
یادداشت اعتراض آمیز در برگیرنده محکومیت اقدام ترکیه به خاطر نقض حریم و حاکمیت سرزمینی و هوایی عراق است و اقدام آنکارا برخلاف معاهده ها و قوانین بین المللی مربوطه، روابط دوستی، اصول حسن همجواری و احترام متقابل می باشد.
وزارت امور خارجه عراق در یادداشت خود از ترکیه خواسته است که عملیات نظامی یکجانبه را متوقف کرده و همچنین از آمادگی عراق برای همکاری مشترک برای تامین امنیت مرزها در چارچوب منافع دو طرف خبر داده است.
وزارت امور خارجه عراق در سال های اخیر بارها در اعتراض به سیاست های ترکیه در امور امنیتی و آبی و نقض حریم هوایی و سرزمینی عراق، سفیر ترکیه را در بغداد فراخوانده و این در حالی است که بخشی از نظامیان ترکیه از ۲۰۱۵ تا به امروز در شمال عراق مستقر هستند و با وجود درخواست های مکرر بغداد، آنکارا حاضر به بیرون کشیدن آنها از خاک عراق نشده است.
در اعتراض به حملات هوایی اخیر ترکیه، پیشتر، (دوشنبه) فرماندهی مشترک نظامی عراق نیز در بیانیه ای این اقدام آنکارا را محکوم کرده بود.
این فرماندهی در بیانیه خود تاکید کرده که اقدام ۱۸ فروند جنگنده - بمب افکن ترکیه در تجاوز به حریم هوایی در عمق ۱۹۳ کیلومتری خاک عراق محکوم است.
پارلمان عراق نیز در بیانیه ای حمله نظامی ترکیه به عراق را محکوم کرد و خواستار محکومیت شدید این اقدام از سوی دولت و نقص حاکمیت بغداد شد. 
از سوی دیگر، اتحادیه عرب و چند کشور عربی دیگر از جمله امارات و مصر نیز حمله هوایی ترکیه به شمال عراق را محکوم کردند. 
جنگنده - بمب افکن های ترکیه بامداد دوشنبه با ورود به حریم عراق از مسیر «سنجار»، «مخمور»، «الکویر» و «اربیل» تا منطقه «الشرقاط» (شمال استان صلاح الدین) در عمق ۱۹۳ کیلومتری عراق نفوذ و در داخل حریم هوایی عراق اردوگاه پناهندگان را در نزدیکی مخمور و سنجار هدف قرار دادند.
وزارت دفاع ترکیه بامداد دوشنبه از آغاز یک عملیات هوایی علیه مواضع شبه‌ نظامیان وابسته به حزب کارگران کرد ترکیه (پ. ک.ک ) در شمال کشور عراق و بمباران ۸۱ موضع آنان خبر داده بود. 
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، جنگنده‌- بمب افکن های اف ۱۶ ارتش ترکیه در عملیاتی با نام «پنجه عقاب» ۸۱ موضع نیروهای پ. ک.ک در مخمور و سنجار واقع در شمال عراق را بمباران کرده‌اند.
سایت های خبری کردزبان در اقلیم کردستان عراق نیز نوشتند که جنگنده‌های ترکیه مراکز نظامی گروه پ. ک.ک را در مناطق «سنجار، مخمور، زاب، قندیل، خواکورک، برادوست، کوه‌های کاره و متین، مناطق زینی ورتی و بالکایتی» در استان ‌های اردبیل و نینوا در شمال عراق، بمباران کردند.
با وجود این، ترکیه روز سه شنبه در عملیات دیگری با نام «پنجه ببر» برای دومین روز متوالی به شمال عراق حمله کرد و مناطق کوهستانی که ادعا شده مخفیگاه عناصر پ. ک. ک. است را بمباران کرد. 
حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک.ک) حدود چهار دهه است که به صورت مسلحانه علیه دولت مرکزی آنکارا می‌جنگد.
این تشکیلات از سوی دولت ترکیه، اتحادیه اروپا و واشنگتن به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
ارتش ترکیه مدتی است با انجام عملیاتی موسوم به «چنگال» در شمال عراق، به دنبال پاکسازی این مناطق از حضور عناصر پ. ک.ک است.
پ.ک.ک، که توسط ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است، در سال ۱۹۸۴ علیه دولت آنکارا می جنگد. 
درگیری های مسلحانه ترکیه و حزب کارگران کردستان این کشور تا کنون بیش از ۴۰ هزار کشته بر جا گذاشته است.