به گزارش روز شنبه خبرگزاری رویترز، هفت شرکت مالی بین المللی از جمله «استوربرند، کی ال پی و دی ان بی نروژ، روبکو هلند» دولت برزیل را تهدید کرده که در صورت تداوم بی توجهی مقام های این کشور به اصول و قواعد زیست محیطی در حفظ و نگهداری از جنگلهای آمازون و مقابله با جنگلزدایی، فعالیتهای سرمایهگذاری خود در این کشور را قطع خواهند کرد.
موضوع سوختن هزاران هکتار از اراضی جنگلهای آمازون، تیتر نخست بسیاری از رسانه های جهان در سال گذشته بود؛ خبر داغی که اگرچه با موضوعاتی همچون شیوع بیماری همهگیر و یا اعتراضهای ضد تبعیضنژادی در این روزها تفاوت زیادی داشت، اما از جنبه محیط زیستی از چنان اهمیتی برخوردار بود که نگرانی جامعه جهانی فراتر از مرزهای جغرافیایی برزیل را برانگیخت.
در این گزارش آمده است، میزان سرمایه گذاری و دارایی این هفت شرکت مطرح اروپایی در برزیل، به بیش از ۲ تریلیون دلار میرسد؛ رقم چشمگیری که با توقف فعالیتهای اقتصادی این شرکت ها و در صورت تداوم سیاستهای ضد محیط زیستی «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل و قطع درختان در اراضی جنگلی آمازون با هدف بهره برداریهای تجاری، ضربه سختی به اقتصاد این کشور آمریکای لاتین وارد خواهد شد.
برخی کارشناسان یکی از عوامل مهم آتش سوزیهای سال گذشته در جنگل های آمازون را فعالیتهای انسان معرفی کردند. تداوم آتش سوزیها در جنگلهای کره زمین از جمله جنگلهای آمازون فاجعه ای جدی برای سیاره زمین به حساب میآید. پیش از آتش سوزی گسترده در آمازون، رئیس جمهوری برزیل با انتقادهایی در مورد اتخاذ سیاستهای ضد محیط زیستی روبرو شده بود. منتقدان بر این باورند که بولسونارو به جنگل زدایی در برزیل اعتقاد داشته و به قولش در زمان انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر رعایت قوانین زیست محیطی عمل نکرده است.
برخی مقامات جهان نگران هستند به دلیل گستردگی جنگل های آمازون و مهم بودن این منطقه برای کره زمین، فاجعه زیست محیطی جبران ناپذیری به دلیل کم کاری دولت بولسونارو رخ دهد که موجب تسریع فرآیند نگران کننده تغییرات جوی در جهان شود.