به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، بر اساس اطلاعات دولت برزیل، موج ویرانگر آتش سوزیها در یک دهه اخیر، جنگلهای آمازون برزیل و پوشش گیاهی و جانوری این منطقه را که به عنوان یکی از غنی ترین اکوسیستمهای جهان شهرت دارد، با خطر جدی مواجه کرده است.
بر اساس تصاویر ماهوارهها، بیش از ۳۲ هزار کانون آتش در بزرگترین جنگلهای بارانی جهان ثبت شده است.
تمرکز آتش سوزیهای سال جاری برزیل در قسمت مرکزی-غربی این کشور بوده که این مسئله باعث شده است، آتش با قدرت زیادی به «پانتانال»، بزرگترین تالاب جهان ضربه بزند.
بر اساس آخرین اطلاعات موسسه ملی تحقیقات فضایی (INPE) از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۲۰) تا کنون میزان آتش سوزیها در این منطقه در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته (۲۰۱۹) ۱۳ درصد افزایش داشته که این رقم در یک دهه اخیر بی سابقه بوده است.
گسترش بی وقفه ویروس کرونا در جهان، اگرچه به اولویت اصلی سران کشورها تبدیل شده و موضوع آتش سوزی های جنگل های گرمسیری آمازون را در حاشیه قرار داده است اما با وجود به کارگیری اقدام نظامی در جهت کنترل این رویداد مخاطره آمیز، آتش سوزی ها در فصل خشکسالی همچنان با شدت ادامه دارد و به گفته «آنه آلنکار» مدیر موسسه تحقیقات محیطی آمازون برزیل (IPAM) در صورت تداوم شرایط خشکسالی در سایر کشورها، تعداد کانونها از ۳۰ هزار نقطه نیز فراتر خواهد رفت.
موضوع محیط زیست در برزیل از چنان اهمیتی برخوردار است که به منزله پاشنه آشیل دولت این کشور به حساب آمده و نیمی از زمان سخنرانی ویدیویی اخیر «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهوری برزیل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را به خود اخصاص داد.
رئیسجمهوری برزیل گفت: ما به شدت به دنبال مهار آتش سوزیهای آمازون هستیم و کوچکترین خرابکاری برای تخریب آمازون را هرگز بر نمیتابیم. آتش سوزیها در جنگلهای بزرگ اجتناب ناپذیر است، همانطور که جنگلهای کالیفرنیا هم با این بحران مواجه است.
گروههای حامی محیط زیست، محققان و فعالان زیست محیطی، سیاستهای دولت برزیل را در افزایش روند جنگل زدایی آمازون در این کشور مقصر میدانند. دولت بولسونارو با رد چنین اتهاماتی، دولتهای قبلی را به دلیل کاهش بودجه سازمانهای محیط زیستی مقصر دانسته است.
همچنین طی نخستین مناظره انتخاباتی جنجالی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا و «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات، بایدن در اشاره ای کوتاه به موضوع آتش سوزیهای آمازون گفت که درصورت پیروزی در انتخابات، ۲۰ میلیارد دلار در آمریکا و سایر کشورهای جهان به منظور مقابله با آتش سوزیهای آمازون اختصاص خواهد داد.
برخی کارشناسان یکی از عوامل مهم آتش سوزیهای سال گذشته در جنگل های آمازون را فعالیتهای انسان معرفی کردند. تداوم آتش سوزیها در جنگلهای کره زمین از جمله جنگلهای آمازون فاجعه ای جدی برای سیاره زمین به حساب میآید. پیش از آتش سوزی گسترده در آمازون، رئیس جمهوری برزیل با انتقادهایی در مورد اتخاذ سیاستهای ضد محیط زیستی روبرو شده بود. منتقدان بر این باورند که بولسونارو به جنگل زدایی در برزیل اعتقاد داشته و به قولش در زمان انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر رعایت قوانین زیست محیطی عمل نکرده است.
نظر شما