به گزارش روز شنبه حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن، پیرو درخواست متقاضیان عضویت در سیزدهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اُسوه، مهلت ثبتنام و بارگذاری فایل تلاوت تا پنجشنبه پنجم تیر تمدید شد. قاریان و حافظان پسر زیر ۱۲ سال میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی طرح اُسوه پس از مطالعه شرایط و ضوابط عضویت، یکی از قطعات قرائت بارگذاری شده در سامانه ثبتنام را دریافت کرده و پس از تقلید آن، نسبت به ثبتنام و بارگذاری فایل ضبط شده تلاوت خود در سامانه ثبت نام اقدام کنند. آثار دریافت شده توسط اساتید ارزیابی می شود و شرکت کنندگان می توانند پس از طی مراحلی به عضویت آزمایشی درآیند و در صورت احراز توانمندی و کسب توانایی های لازم به عضویت ثابت و رسمی پذیرفته می شوند.
طرح اسوه با هدف آموزش و تربیت قاریان و حافظان برجسته و مبلغان متدین و انقلابی با رویکرد معرفی الگوهای موفق به همت جامعه فرهنگی قرآنی عصر و مشارکت شورای عالی قرآن از سال ۹۳ آغاز شده است.
همچنین مهلت ثبتنام و ارسال اثر برای نهمین دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم تمدید شد و قاریان و مدرسانی که در سامانه جامع ارزیابی ثبتنام کرده و تاکنون موفق به بارگذاری و ارسال آثار خود نشدهاند تا پنجم مهر میتوانند نسبت به ثبتنام ارسال آثار درخواستی اقدام کنند.
در یک دهه گذشته هشت دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم برگزار شده که طی آن ۳۴۳ نفر شامل ۲۲۳ قاری و ۱۲۰ مدرس، از سطح یک تا چهار، رتبهبندی شدند و از این تعداد، ۱۷ درصد خواهران و ۸۳ درصد برادران هستند. در مجموع، قاریان و مدرسان از ۲۹ استان کشور گواهینامههای مختلفی را دریافت کردهاند و فقط دو استان گلستان و سیستان و بلوچستان تاکنون قاریان نمونه نداشتهاند.
بر اساس اعلام شورای عالی قرآن اعلام نتایج اولیه در نیمه دوم تیر خواهد بود و مرحله دوم شامل آزمون تلاوت و مصاحبه است در نیمه اول مرداد برگزار میشود. نتایج مرحله سوم نیز آذر اعلام میشود و در روزهای پایانی سال نتایج نهایی اعلام خواهد شد.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور تعیین ساز و کاری جهت ارزیابی و رتبهبندی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم و تسهیل تعامل و خدمترسانی دستگاههای مختلف به ایشان، آییننامه ضوابط ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم در جلسه نهم شورای توسعه فرهنگ قرآنی در هفتم اسفند سال ۸۹ به تصویب رسید و برای اجرا به شورای عالی قرآن ابلاغ شد و پس از آن هر سال حداقل یک دوره آزمون تخصصی برگزار و به قبولشدگان گواهینامه تخصصی قرائت و تدریس قرآن اعطاء می شود که از سطح یک تا چهار را شامل میشود.