وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه اعلام کرد: این مذاکره تلفنی به ابتکار طرف ترکیه ای صورت گرفت و سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو درخصوص اوضاع خاورمیانه و شمال آفریقا با محوریت برقراری آتش بس در لیبی بین طرف های مناقشه تبادل نظر کردند.
دو طرف بر لزوم توقف مناقشه مسلحانه در لیبی و برقراری آتش بس مطابق با قطعنامه ۲۵۱۰ شورای امنیت و تصمیمات گرفته شده در کنفرانس بین المللی برلین برای حل مسائل لیبی از راههای سیاسی تاکید کردند.
لاوروف و چاووش اوغلو همچنین به لزوم هماهنگی اقدامات روسیه و ترکیه برای آغاز روند حل و فصل سیاسی بحران لیبی اشاره کردند.
کشور لیبی مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ جولانگاه بازیگران منطقه ای و بین المللی شده است، ولی برخی محورهای فعال در بحران لیبی از جمله روسیه سیاست میانجیگرانه در پیش گرفتهاند که به نظر میرسد همزمان با همه طرفهای درگیر در ارتباط و تعامل هستند.
پس از سقوط "معمر قذافی" در لیبی، یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در این کشور شمال آفریقا در جریان است که در این میان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله عربستان، امارات ، مصر ، ترکیه ، اروپا و آمریکا هر کدام ظاهرا از یکی از طرف های درگیر در این بحران حمایت می کنند.
در یک طرف این جنگ دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" قرار دارد که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن هم مقامات شرق این کشور تحت رهبری "عقیله صالح" رئیس مجلس نمایندگان لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال "خلیفه حفتر" قرار دارد.
سراج رقیب و دشمن خود یعنی حفتر را متهم به تلاش برای کودتا و نیروهایش را برای مقابله با وی آماده کرده است. ژنرال حفتر نیز رقیبش را "اخوان المسلمینی" و در نتیجه، "تروریست" میداند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات متحده عربی، مصر، عربستان سعودی، آذربایجان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند، در مقابل کشورهای دیگری از جمله ترکیه، قطر، آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی نیز تلاش میکنند از هیچ گونه حمایتی از دولت مرکزی این کشور دریغ نکنند.
وزیران خارجه روسیه و ترکیه در ادامه گفت وگوی تلفنی درخصوص همکاری دو گشور در مسائلی همچون مقابله با انتشار ویروس کرونا و رفع پیامدهای آن، مذاکره کردند.
دو طرف توافق کردند به تماس های برای بررسی مسائل بین المللی و دستور کار روابط دو کشور ادامه دهند.