۱۹ خرداد ۱۳۹۹، ۲۳:۰۴
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 83815062
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

لاوروف و چاووش اوغلو درباره مسائل سوریه و لیبی گفت‌وگو کردند

مسکو - ایرنا - وزیران امور خارجه روسیه و ترکیه در گفت‌وگویی تلفنی درخصوص مسائل سوریه، لیبی، مناقشه فلسطین و اسراییل و مبارزه با شیوع کرونا مذاکره کردند.

به گزارش وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی، دورنمای همکاری دو کشور باتوجه به کاهش تدریجی شیوع بیماری کرونا در جهان را بررسی کردند.

دو طرف توافق کردند که در مساله احیای تدریجی همکاریهای دوجانبه، هماهنگی بیشتری داشته باشند.

در ادامه گفت‌وگوی تلفنی، لاوروف و چاووش اوغلو درخصوص رویدادهای مهم منطقه خاورمیانه تبادل نظر کردند.

دو طرف در مورد مساله سوریه به بررسی روند اجرای توافق‌های روسیه و ترکیه در منطقه امن ادلب در رابطه با اجرای پروتکل پنجم مارس ۲۰۲۰ الحاقی به تفاهم‌نامه سوچی درباره ادلب پرداختند.

گفتنی است از توافق‌های مهم روسیه و ترکیه در مساله ادلب، جداسازی تروریست‌ها از افراد مسلح است اما مسکو بارها از آنکارا بخاطر عدم پایبندی به تعهد خود برای جداسازی آنها انتقاد کرده است.

روسها بارها اعلام کرده اند که تروریست ها از منطقه ادلب مناطق دیگر سوریه ازجمله پایکاه حمیمم روسیه را مورد حمله قرار می دهند و ترکیه مسئول بروز این وضعیت است. 

لاوروف و چاووش اوغلو در ادامه گفت وگوی تلفنی خواستار خروج روند حل و فصل مناقشه فلسطین و اسراییل از بن بست با آغاز مذاکرات مستقیم و تحت حمایت اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و گروه چهار میانجی گران بین المللی خاورمیانه شدند.

دو طرف همچنین بر عزم متقابل برای کمک به ایجاد شرایط برای سازش و برقراری آتش بس بین طرف های متخاصم در لیبی به نفع حل و فصل دیپلماتیک مسائل این کشور تحت نظارت سازمان ملل تاکید کردند.

در گفت وگوی تلفنی همچنین بر ضرورت انتصاب فوری نماینده جدید دبیر کل سازمان ملل در امور لیبی تاکید شد.

 کشور لیبی مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ جولانگاه بازیگران منطقه ای و بین المللی شده است، ولی برخی محورهای فعال در بحران لیبی از جمله روسیه سیاست میانجیگرانه در پیش گرفته‌اند که به نظر می‌رسد همزمان با همه طرف‌های درگیر در ارتباط و تعامل هستند.
پس از سقوط "معمر قذافی" در لیبی ، یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در این کشور شمال آفریقا در جریان است که در این میان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله عربستان، امارات ، مصر ، ترکیه ، اروپا و آمریکا  هر کدام ظاهرا از یکی از طرف های درگیر در این بحران حمایت می کنند.
در یک طرف این جنگ دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" قرار دارد که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن هم مقامات شرق این کشور تحت رهبری "عقیله صالح" رئیس مجلس نمایندگان لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال "خلیفه حفتر" قرار دارد.
 سراج رقیب و دشمن خود یعنی حفتر را متهم به تلاش برای کودتا و نیروهایش را برای مقابله با وی آماده کرده است. ژنرال حفتر نیز رقیبش را "اخوان المسلمینی" و در نتیجه، "تروریست" می‌داند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات متحده عربی، مصر، عربستان سعودی، آذربایجان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند، در مقابل کشورهای دیگری از جمله ترکیه، قطر، آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی نیز تلاش می‌کنند از هیچ گونه حمایتی از دولت مرکزی این کشور دریغ نکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha