شهرکرد –ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد با اشاره به ارائه و بررسی ۱۵ طرح پژوهشی و فناورانه در مورد ویروس کرونا توسط استادان دانشگاه، گفت: تشخیص دقیق ویروس با استفاده از بایو سنسورها و طراحی و تولید یک واکسن اختصاصی علیه ویروس کووید ۱۹ با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد از جمله این طرح‌ها هستند.

محسن مبینی روز یکشنبه در نشست خبری دانشگاه شهرکرد، با اشاره به تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در طول ۲ سال گذشته اظهار داشت: ۵۰ درصد طرح‌های مصوب کارگروه آموزشی و پژوهشی استان توسط استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه شهرکرد انجام می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد، با بیان اینکه برخی از این طرح‌ها مورد حمایت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است، تصریح کرد: دو هسته پژوهشی اختصاصی کرونا نیز در دانشکده‌های علوم پایه و دامپزشکی دانشگاه تشکیل و راه‌اندازی شده است.

مبینی، به راه‌اندازی یک سامانه برای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهرکرد برای حل مشکلات و رفع نیاز دستگاه‌های اجرایی و ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره و بیان کرد: سال گذشته به منظور تقویت ارتباط با حوزه صنعت و حل مشکلات استان مشوق‌هایی به استادان داده و شیوه‌نامه فرصت مطالعاتی استادان در بخش صنعت و جامعه تبیین شد.

وی،به حمایت از دانشجویان دارای ایده اشاره و خاطر نشان کرد: تقویت روحیه کارآفرینی در استادان و دانشجویان به عنوان یک اولویت به صورت جدی پیگیری می‌شود به گونه‌ای که راه‌اندازی مدرسه کارآفرینی در همین راستا بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه سال گذشته دانشگاه شهرکرد برای نخستین بار در رتبه‌بندی تایمز قرار گرفت، تصریح کرد: ایرانیان دارای مدرک دکتری و فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های معتبر خارج کشور می‌توانند دوره پسادکترای خود را در این دانشگاه سپری کنند.

شناسایی ۱۴۰ نیاز پژوهشی در بخش‌های مختلف صنعت و جامعه

مدیر امور فناوری دانشگاه شهرکرد با اشاره به تدوین و تسهیل شیوه‌نامه اعضای هیات علمی در صنعت و جامعه در بازه زمانی سه، ۶ و یک ساله به صورت تمام وقت و پاره وقت برای رفع مشکلات اشاره کرد و گفت: در این دوره حقوق و مزایای استادان توسط دانشگاه پرداخت می‌شود و هزینه نیروی انسانی به صنعت و جامعه تحمیل نمی‌شود.

مرتضی هاتفی، با اشاره به شناسایی ۱۴۰ نیاز پژوهشی در بخش‌های مختلف صنعت و جامعه، بیان کرد: تاکنون چند نفر از استادان در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه سال گذشته اعضای هیات علمی دانشگاه موفق به کسب عنوان طرح‌های برتر رونق تولید در زمینه باغبانی، فناوری و آی تی(IT) شدند، تصریح کرد: این طرح‌ها به دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم ارسال شدند.

مدیر امور فناوری دانشگاه شهرکرد به برگزاری۱۰ دوره کارآفرینی در سال گذشته اشاره و خاطر نشان کرد: همچنین بیش از ۲۰ دوره  و چهار هزار ساعت آموزش مهارت‌افزایی برگزار شده است.

هاتفی با بیان اینکه مرکز نوآوری دانشگاه در راستای حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین است، بیان کرد: این مرکز چهار دوره فراخوان برای جذب ایده داشته که ۲ دوره آن مربوط به سال گذشته است.

هاتفی، سامانه تنفسی ضد ویروس جایگزین ماسک و شیلد و همچنین تونل ضدعفونی با استفاده از ارتعاشات آلتراسونیک را از طرح‌های مرتبط با کرونا برشمرد و افزود: برگزاری رویداد هفته استارت آپی و نخستین استارتاپ صنعت جوش ایران از دیگر اقدامات مرکز نوآوری دانشگاه است.

وی به پذیرش ۷۹ واحد فناور در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه شهرکرد اشاره و خاطر نشان کرد: تاکنون ۹۸ مورد اختراع و ۱۹ مورد جایزه در این مرکز ثبت شده است.

مدیر امور فناوری دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه تقویت و تسهیل فعالیت‌های فناورانه یکی از اهداف مرکز رشد دانشگاه است، یادآور شد:  سال گذشته ۱۷ تیم در مرکز رشد دانشگاه مستقر شدند که از این تعداد ۲ تیم فقط از اعضای هیات علمی و پنج تیم از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، هفت تیم از ترکیب اعضای هیات علمی و دانشجویان و بقیه به صورت آزاد هستند.

هاتفی ادامه داد: ۱۳ مورد از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دوره‌ها را با موفقیت طی کرده و به پارک علم و فناوری معرفی شدند و ۴۵ مورد تولید محصول فناورانه از مهمترین دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه بوده است.

وی به کسب موافقت اولیه ارائه درس کارآفرینی در ترم‌های آینده اشاره و خاطر نشان کرد:تهیه آیین‌نامه حقوق مالکیت‌های فکری و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه شهرکرد و تشویق پژوهشگران دانشگاه از مهمترین اقدامات حوزه فناوری دانشگاه در سال جاری است.

مدیر کارآفرینی و ارتباط صنعت و جامعه دانشگاه به راه‌اندازی میز ارتباط صنعت و جامعه به صورت فیزیکی در آذرماه سال گذشته در دانشگاه اشاره و بیان کرد: برای رفع مسائل و چالش‌های زیست محیطی استان ۱۰ طرح محیط زیستی توسط استادان دانشگاه در زمینه پساب واحدهای پرورش ماهی، آلودگی خاک، آلاینده‌های تالابی و گونه‌های جانوری گردآوری شده است.

رشد ۸۰۰ درصد پهنای باند اینترنت دانشگاه شهرکرد

مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه شهرکرد نیز با اشاره به رشد ۸۰۰ درصدی پهنای باند اینترنت دانشگاه از سال ۹۵ تاکنون، بیان کرد: اکنون پهنای باند اینترنت دانشگاه ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه است که ۳۰۰ مگابیت آن مربوط به ۲ سال اخیر است و از نظر سرانه پهنای باندی که دانشجو دارد یکی از دانشگاه‌های پیشتاز کشور و منطقه ۶ هستیم.

عباس حری، با بیان اینکه توسعه فضای ذخیره‌سازی مبتنی بر شبکه از سال ۹۷ در دستورکار دانشگاه قرار گرفته است، تصریح کرد: فضای ذخیره‌سازی دانشگاه را ۱۰۰ ترابایت توسعه داده‌ایم که با توجه به لزوم ذخیره‌سازی کلاس‌های آنلاین و محتواهای آموزشی تولیدشده توسط اساتید ضرورت این امر مشخص می‌شود.

وی به راه‌اندازی سامانه رصد اشتغال دانش‌آموختگان اشاره و بیان کرد: در شرایط کنونی همزمان ۲ هزار نفر آنلاین در بحث آموزش مجازی داشتیم، همچنین بیش از ۵ هزار ساعت کلاس آنلاین و ۲۰۰ هزار دقیقه محتوای آفلاین توسط استادان تولید و در دسترس دانشجویان قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، هم‌اینک هفت هزار دانشجو در ۱۹۵ رشته گرایش در ۸ دانشکده دانشگاه شهرکرد مشغول تحصیل هستند.
این دانشگاه از حضور ۳۵۰ عضو هیات علمی بهره‌مند است که در عرصه‌های ملی و بین المللی دستاوردهای علمی متعددی کسب کرده‌اند.