مجتبی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: اصلاح و تربیت، کاهش جمعیت کیفری و ایجاد فرصت های اشتغال برای زندانیان پس از آزادی، تامین معیشت خانواده های زندانیان، کمک به کاهش آسیب های اجتماعی، ایجاد اشتغال و حرفه آموزی از جمله اولویت های کاری سازمان زندانیان است.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال برای زندانیان در دوران حبس نقش عمدهای در ارتقای امنیت و آرامش محیط زندان دارد افزود: ۲۰۰ نفر از زندانیان که شرایط کار در بیرون از زندان را داشتند در کارگاه های بخش خصوصی، بخش خدماتی و مشارکت با شهرداری مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه کارفرمایان مشکلات بیمه ای و محدودیت ها در به کارگیری نیروی زندانی در مقایسه با سایر نیروها را ندارند اظهار داشت: پوشش بیمه ای و سایر محدودیت ها بر عهده سازمان زندان ها است، از کارفرمایان و کارآفرینان می خواهم از این فرصت استفاده کرده و زندانیان را برای کار بکار گیرند.
وی به تولید قارچ گانودرما توسط مدجویان این استان اشاره کرد و گفت: این طرح در شرق کشور بی نظیر است و همچنین در حوزه سفال نیز از تولید سفال تا نگار گری توفیقات بسیار خوبی داشته اند.
محمدی در بخش دیگری از سخنانش به ایجاد اشتغال برای خانواده های زندانیان نیز اشاره کرد و افزود: با ایجاد سه سوله برای ۱۸۰ نفر از دختران و همسران زندانی شغل ایجاد شد.
وی گفت: زندانیان پس از گذراندن آموزش های لازم و مهارت آموزی و همچنین کسب گواهی نامه بعد از آزادی به بانک ها برای ایجاد اشتغال معرفی می شوند اما ارائه تسهیلات به این قشر کم است.
وی مشکلات مددجویان پس از آزادی از زندان را دریافت تسهیلات بانکی به علت نبود وثیقه و تضامین بانکی دانست و گفت: جامعه و حتی خانواده از این مددجویان حمایت نمی کنند، پارسال ۴۰۰ نفر از مددجویان برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی شده بودند اما تعداد محدودی توانستند از وام اشتغال بهره مند شوند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی بر کاهش جمعیت کیفری در زندان های این استان تاکید کرد و گفت: ۶۴ زندانی از پابندهای الکترونیکی استفاده می کنند، مجازات های جایگزین از جمله ارائه خدمات اجتماعی شامل تعدادی از زندانیان استان شده است.
وی با بیان اینکه ۱.۶۵ درصد از زندانیان این استان کمتر از ۱۸ سال هستند افزود: ۲۰ درصد از مددجویان نیز بین ۱۸ تا ۲۵ سال و ۶۲ درصد نیز ۲۶ تا ۴۵ سال را دارند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی اظهار داشت: جمعیت زندانیان این استان به سمت جوان شدن حرکت می کند.
وی با بیان اینکه هزار و ۲۵۶ زندانی به علت کرونا به مرخصی رفتند گفت: از این تعداد ۱۱۳ نفر پس از مرخصی آزاد شدند و بازگشت مجدد به زندان نداشتند.
محمدی افزود: تاکنون هیچ کدام از مددجویان داخل زندان و همچنین کارکنان زندان ها مبتلا به کرونا نشدند، تعدادی از مددجویان که به مرخصی رفته بودند مبتلا به این بیماری شده بودند که مرخصی آنان برای بهبود تمدید شد.
از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان ۸۶۴ هزار نفری ۲۰۵ نفر زندانی هستند و همچنین به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۶۵ نفر ورود به زندان ها را دارند.
در هر یک از شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.