مجتبی محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای این طرح برای زندانیان حائز شرایط قانونی اظهار داشت: اجرای طرح پابند الکترونیک، صرفنظر از ایجاد تغییرات در سبک، نوع و کیفیت اجرای نظارتهای لازم بر زندانیان، مزایای فراوانی برای فرد زندانی و خانواده وی دارد.
وی با بیان اینکه طرح مزبور برای محکومان مالی و زندانیان غیرخطرناک اجرا می شود، افزود: محدوده تردد مددجویان زیر پوشش این طرح توسط قاضی تعیین می شود و حتی این افراد در مقاطعی می توانند از مرخصی نیز برخوردار شده و محدودیت آنان برای حضور در محدوده خاص برداشته شود.
وی گفت: از طرفی اعمال مراقبتهای الکترونیک این پابندها در فضای فیزیکی خارج از زندان، میتواند باعث کاهش جمعیت کیفری زندانها شده و فرصتی را برای اصلاح رفتار در اختیار این زندانیان قرار دهد.
محمدی اظهار داشت: علاوه بر اجرای طرح پابند الکترونیکی در زندان های خراسان شمالی، برخی مجازات های جایگزین از جمله خدمات اجتماعی نظیر درختکاری، تغذیه وحوش، پاکسازی شهر نیز با توجه به جرائم ارتکابی ممکن است توسط قضات برای مددجویان درنظر گرفته شود.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی با بیان اینکه ۱.۶۵ درصد از زندانیان این استان کمتر از ۱۸ ساله هستند، افزود: ۲۰ درصد از مددجویان بین ۱۸ تا ۲۵ سال و ۶۲ درصد نیز ۲۶ تا ۴۵ سال دارند.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی اظهار داشت: از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان ۸۶۴ هزار نفری ۲۰۵ نفر زندانی هستند و همچنین به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۳۶۵ نفر ورود به زندان ها دارند.
در هر یک از شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین یک زندان وجود دارد و یک کانون اصلاح و تربیت و یک بازداشتگاه نیز در بجنورد دایر است.
نظر شما