تهران - ایرنا - رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سال ۹۸ دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شد که بر اساس میزان جمعیت کشور  مصرف سرانه گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم یعنی دو برابر میانگین جهانی است.

« علی صفر ماکنعلی» روز دوشنبه در نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد با تاکید براینکه سازمان دامپزشکی کشور متولی کنترل بیماری‌ها و سلامت مواد غذایی است افزود: محور اول مقابله با بیماری‌های فرامرزی و همچنین مشترک انسان و حیوان و محور دوم سلامت مواد غذایی در قالب برنامه NRP (شناسایی و کنترل باقیمانده‌های دارویی)  است.

به گفته وی، اکنون برای کنترل بیماری تب برفکی در روستاها و عشایر از واکسن رایگان استفاده می‌شود.

کاهش ۳۰ هزارتنی نیاز کشور به واردات گوشت قرمز

رییس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش ۳۰ هزار تنی واردات گوشت کشور خبر داد و اظهارداشت: با توجه به تشکیل کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور و حضور چند دستگاه اجرایی مرتبط و تشکل‌ها افزایش تولید دام عشایر به میزان  ۳۰ هزار تن در دست اجراست.

ماکنعلی تصریح کرد: در قالب این برنامه ۲۳ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر شناسایی و آموزش می‌بینند  که این اقدام موجب کاهش مصرف خوراک دام و هزینه‌های تولید می‌شود.

سرانه مصرف گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم شد

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه ایران در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارای رتبه تک رقمی در جهان است گفت: در سال ۹۸ دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شد که بر اساس میزان جمعیت کشور  مصرف سرانه گوشت مرغ ۳۲ کیلوگرم یعنی دو برابر میانگین جهانی است.

ماکنعلی اظهارداشت: افزایش مصرف گوشت مرغ از یک سو مفید و از سوی دیگر ادامه این روند مضر خواهد بود  زیرا بیانگر این موضوع است که استقبالی از گوشت قرمز نمی‌شود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تولید تخم‌مرغ با ثبت رکورد حدود یک میلیون و ۴۰ هزار تن رتبه نهم جهان را دارد افزود: درحالی که طی سال ۹۶ هر هفته سه هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ به کشور وارد می‌شد؛ اما اکنون این محصول صنعت طیور که در  ۳۰هزار نقطه تحت نظر است، ارزان‌ترین فراورده پروتئینی تولیدی کشور به شمار می رود.

وی با بیان اینکه برای جمعیت هدف صنعت طیور حدود یک میلیارد و ۲۰۰ هزار دز واکسن استفاده می‌شود، اظهارداشت: جمعیت دام سبک شامل گوسفند، بز، بره و بزغاله تعداد آن در کشور به حدود ۷۰ میلیون راس می‌رسد نیز مدیریت بهداشتی در پنج محور انجام می‌شود که با وجود پیچیدگی‌های نظارت بر فرایند بهداشت دام‌های سبک در کشور، تولید آن ۲۵ درصد افزایش یافته است.

ماکنعلی اضافه کرد: تعداد جمعیت اسب‌های تحت پوشش بیماری مشمشه نیز از ۱۵ هزار راس به ۴۵ هزار راس افزایش یافته است.

توقف خام‌فروشی نهاده‌ها و صرفه‌جویی ۱۳ درصدی مصرف ذرت

رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌های سال ۹۹ کاهش وابستگی به نهاده‌های دامی است گفت: براساس آمار و ارقام  موجود ۹.۵ میلوین تن ذرت دامی به کشور وارد می‌شود که با اجرای سه محور واردات نهاده‌های دامی ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت.

ماکنعلی تصریح کرد: اجرای برنامه ارتقای کیفی خوراک دام در دستور کار است به طوری که از خام‌فروشی به شکل ایجابی متوقف شود به طور مثل خراسان جنوبی و لرستان ۴۰ تا ۷۵ درصد عملیاتی شده است.

وی با بیان اینکه خام‌فروشی نهاده‌های طیور متوقف می‌شود، افزود: اکنون بیش از  ۴۶۰ کارخانه خوراک دام فعال در کشور داریم که عرضه نهاده‌ها به این کارخانه‌ها باعث می‌شود ۱۳ درصد در تولید ذرت صرفه‌جویی شود.

به گفته این مقام مسوول در سازمان دامپزشکی کشور، سالانه حدود یک میلیون تن ذرت در حدود ۱۴۰ هزار هکتار ذرت دانه‌ای کشت می‌شود که در این زمینه صرفه‌جویی خواهد شد.

کاهش ۵ درصدی مصرف نهاده‌ها با مدیریت پرورش طیور

ماکنعلی اضافه کرد: برنامه دیگر این سازمان اجرای مدیریت سنتی در پرورش طیور گوشتی  است که با اجرای محدودیت سنی از ۴۲  روز  به ۳۷ روز کاهش می‌یابد که منجر به کاهش پنج درصدی مصرف نهاده‌ها خواهد شد.

ساماندهی ۱۱۴  آزمایشگاه دولتی

ماکنعلی اضافه کرد: امسال مهمترین برنامه سازمان دامپزشکی ساماندهی  ۱۱۴ آزمایشگاه دولتی و افزایش حدود  ۴ برابری آزمایشگاه‌ها در بخش خصوصی است تا بتوانیم علاوه بر خود کنترلی در کشتارگاه‌ها، ام ار پی در مرغ ، تخم مرغ و عسل را پیاده‌سازی کنیم.