گرانی گوشت مرغ به علت افزایش هزینه‌های تولید

تهران- ایرنا- قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در ماه‌های گذشته بین ۱۱ هزارو ۷۰۰ تا ۱۳هزار تومان در نوسان بود که به یکباره طی دو روز اخیر قیمت این محصول به ۱۷ هزار و ۲۰۰ تا ۱۹ هزار تومان افزایش یافته است که معاون وزیر جهاد کشاورزی، علت این افزایش قیمت را بالا رفتن هزینه‌های تولید می‌داند.

صنعت طیور کشور از ابتدای شیوع ویروس کرونا با کاهش تقاضا در بازار و معضل سقوط قیمت ها، کمبود نهاده های خوراک طیور و کاهش نقدینگی روبرو شد تا جایی که حدود دو ماه پیش، بخشی از تولیدکنندگان جوجه یک روزه گوشتی اقدام به معدوم سازی تولیدات خود کردند.

این درحالیست که سال گذشته طبق روال دو میلیون و ۷۳۳ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شد که نشان می دهد کشور همانند سال‌های گذشته در خط خودکفایی تولید این محصول حرکت می کند.

در گزارش میدانی از بازار، برخی فروشندگان مدعی هستند که گوشت مرغ کمی برای عرضه وجود دارد همین امر موجب افزایش قیمت ها شده است و حتی رستوران ها و تالارهایی که به تازگی پس از کرونا شروع به فعالیت کرده اند از کمبود این محصول در بازار نگران هستند تا جایی که می گویند در حال حاضر غذاهای مرغی را از منوی غذایی خود حذف کرده اند.

بحث گرانی گوشت مرغ به دنبال افزایش نرخ تخم مرغ نگرانی هایی را برای مصرف کنندگان ایجاد کرده تا جایی که برخی مدعی هستند که به دلیل کاهش توان مالی، گوشت مرغ را جایگزین مصرف گوشت قرمز کرده بودند که با افزایش قیمت این محصول نیز با مشکل در تامین سبد پروتئین خانوار خود روبرو  هستند.

هیچ کمبودی در تولید گوشت مرغ نداریم

«مرتضی رضایی» معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی در این باره اعلام کرد: در اردیبهشتماه سال جاری با ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی هیچ کاهشی در تولید گوشت مرغ اتفاق نیفتاده و افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار به واسطه تغییر هزینه های تولید و نگهداری برای مرغداران است ضمن اینکه هیچ کمبودی در مورد گوشت سفید در بازار وجود ندارد و حتی مازاد تولید داریم.

معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه قیمت گوشت مرغ از تیرماه سال گذشته تاکنون ثابت بوده است، افزود: این در حالیست که دستمزدها و هزینه‌های مختلف تولید افزایش پیدا کرده و این تغییرات باید در قیمت مرغ اعمال شود.

رضایی با بیان اینکه گوشت مرغ یکی از اصلی‌ترین غذاهای اصلی سفره مردم است، گفت: تولید و قیمت این محصول مورد توجه ویژه دولت است.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: هزینه‌های تولید انواع مواد پروتئینی از جمله گوشت مرغ، گوشت قرمز و شیرخام تغییر کرده و این تغییرات توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و تشکل‌های مربوط به مواد پروتئینی محاسبه شده و امروز (چهارشنبه) در کارگروه تنظیم بازار اعمال و اعلام می شود.

تولیدکنندگان توان پرداخت هزینه های تولید را ندارند

«غلامعلی فارغی» رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: قیمت دستوری مرغ بر مبنای عرضه نهادههای طیور با نرخ مصوب منجر به این شده که مردم تصور کنند قیمت واقعی مرغ کمتر از ۱۰ هزار تومان باید باشد درحالی که به دلیل افزایش چند برابری قیمت خوراک طیور و سایر نهاده های تولید قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۲ هزارتومان و گوشت مرغ برای مصرف کنندگان بین ۱۸ هزار تا ۱۹ هزار تومان است.

به گفته وی، اکنون قیمت تمام شده هر قطعه جوجه یکروزه حداقل سه هزار و ۴۰۰ تومان است درحالی که با وجود افزایش قیمت نهاده های تولید با نرخ دو هزار تومان به فروش می رسد.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور اظهارداشت: در پی شیوع ویروس کرونا، تولید کنندگان این صنعت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان یعنی یک چهارم سرمایه در گردش این صنعت را متضرر شدند که ضربه سنگینی به صنعت طیور کشور وارد شد بنابراین چنین رخ دادهایی دور از ذهن نبود.

فارغی تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال تاکنون به دلیل نوسان نرخ دلار، علاوه بر افزایش قیمت نهاده های خوراک طیور، تولیدکنندگان با افزایش ۵ برابری نرخ دارو، واکسن، افزودنی ها و مکمل ها، دستمزد کارگری، انرژی روبرو شدند به طوری که تولیدکنندگان متیونین را  ۲۵ هزار تومان و واکسن را ۱۰۰ هزار تومان می خریدند که اکنون به ترتیب هر کدام را ۹۰ هزار تومان و  ۵۰۰ هزارتومان خریداری می کنند.

وی با بیان اینکه صنعت طیور با کمبود نهاده ها روبروست گفت: در بحث تامین نهاده های طیور، تولیدکنندگان ۵۰ درصد ذرت و ۳۰ درصد کنجاله سویا مورد نیاز تولید را با قیمت های مصوب خریداری و مابقی را از بازار آزاد تهیه می کنند البته اگر این محصولات در بازار باشد.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشوراضافه کرد: بی شک ضرر تولیدکنندگان به دلیل افزایش هزینه های تمام شده تولید به تصمیمات دولتی و نارسایی مدیریتی باز می گردد.

فارغی با اشاره به اینکه ادامه این روند باعث خروج برخی از تولیدکنندگان از چرخه تولید می شود گفت: اکنون در سال جهش تولید، بخش تولید در حال عقب نشینی است بنابراین دولت باید تدبیری بیندیشد تا قیمت نهاده های تولید با نرخ های مصوب به دست تولیدکنندگان برسد در غیر اینصورت کشوری که تاکنون در تولید گوشت مرغ مورد نیاز خودکفا بوده باید این محصول را وارد کند.

وی با بیان اینکه با بازگشایی تالارها و رستوران ها میزان تقاضا به روال عادی بازگردانده است، ادامه داد: اما با وضعیت فعلی، تولید روال عادی را طی نمی کند و ادامه این روند می تواند تعطیلی برخی واحدها را در پی داشته باشد که منجر به افزایش نرخ بیکاری  و واردات گوشت مرغ شود.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشورد رباره شایعاتی مبنی بر نگهداری مرغ توسط تولیدکنندگان به دلیل افزایش نرخ و کمبود آن در تالارها و رستوران ها، گفت: تولیدکنندگان در شرایط فعلی به دلیل کمبود دان و گرما، وزن گیری پایین مرغ و افزایش تلفات امکان نگهداری مرغ را در واحدهای تولیدی خود به امید افزایش قیمت ها ندارند و این شایعه ای بیش نیست.

به گفته فارغی، در ۴۲ روزگی مرغ باید ۲.۵ کیلوگرم وزن بگیرد در حالی که اکنون به دلیل افزایش گرما و کمبود دان، دارای وزن دو کیلو و ۱۰۰ گرم هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha