به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاعرسانی سازمان نوسازی مدارس کشور، مهراله رخشانی مهر در جلسه با مدیران ادارات کل استانها با یادآوری این که در سالهای اخیر و با توجه به محدودیت بودجه تعدادی از پروژههای آموزشی نیمه کاره رها شدند، اظهار داشت: در شرایط فعلی تمرکز اصلی ما بر تکمیل پروژههای نیمه تمامی است که سالها از آغاز فعالیت آن گذشته و هنوز تکمیل نشده است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر بودجه سازمان نوسازی مدارس کشور از ۴۷۰ میلیارد تومان تخصیص به ۳ هزار و ۲۰۰میلیارد تومان افزایش یافت و در نظر داریم پروژههای نیمه تمام را در اولویت کار خود قرار دهیم.
رییس سازمان نوسازی مدارس کشور به طرحهای تحولی آجر به آجر و استقرار سامانه مکانیابی مدارس اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اهمیت اجرای اسناد بالادستی و به ویژه زیرنظام فضا و تجهیزات این طرح به منظور اجرای هرچه بهتر اسناد طراحی شده است.
رخشانی مهر به تشریح اهمیت استقرار سامانه مکان یابی پرداخت و گفت: پروژههایی در مناطق مختلف وجود دارند که در شرایط فعلی خالی از دانشآموز است و گاه کاربریهای دیگر غیر آموزشی براز آن در نظر میگیرند که بازخورد نامناسبی در جامعه به دنبال دارد همچنین در جریان سیلهای اخیر مدارسی در بستر یا حاشیه رودخانه داشتیم که در نهایت آسیب دیدند البته در جانمایی مجدد مدارس جدید مکان مناسب تعبیه کردیم.
وی با بیان این که در زیر نظام فضا و تجهیزات به موضوعات مکان یابی توجه شده است، تصریح کرد: شاخصه های مهم مکان یابی را در سامانه در نظر گرفتیم، همچنین بخش دوم سامانه را آماده کردیم و ۲ استان به عنوان پایلوت اطلاعات را وارد می کنند البته موضوع مهم آن است که اطلاعات مربوطه از قبیل اطلاعات جانمایی مسیل ها را بابد از دستگاه های مربوطه گرفته و در این سامانه اعمال کنیم.
وی ادامه داد: باید موقعیت مکانی مدارس موجود و اراضی آن را داشته باشیم و مطلع باشیم که در ساخت فضاهای جدید از این اطلاعات بهره بگیریم و در نهایت بعد از تکمیل سامانه مدیریت کار بر عهده ادارات کل آموزش و پرورش خواهد بود.
رییس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور به اجرای طرح مشارکت های مردمی پرداخت و گفت: تاکنون ۳۰ هزار خیر در کشور فعالیت دارند و در سال ۹۸ حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک به مدرسه سازی داشتند البته با توجه به اینکه فرهنگ کار خیر و مشارکت در کشو مان رونق دارد امکانی فراهم شد تا تعداد بیشتری از مردم در موضوع مدرسه سازی مشارکت کنند بر همین اساس بسته تحولی آجر به آجر را اجرایی کردیم.
رخشانیمهر خاطرنشان کرد: بسته آجر به آجر امکان مشارکت هرچه بیشتر مردم را فراهم می کند و برای ورود به طرح سامانه مهر مدرسه را طراحی کردیم که در آن پروژههای نیازمند ورود خیرین موجود است همچنین امکان رصد اطلاعات وجود دارد علاوه بر آن کد ذیتوزز #۲۴# را برای کمک به مدرسه سازی فعال کردیم.
وی با بیان این که ۳۰ درصد مدارس ما فرسوده است،گفت: در نظر داریم برای رونق طرح آجر به آجر و توسعه مشارکتهای مردمی در هر منطقه کشور پروژهای از محل این طرح ساخته شود، همچنین باید توجه داشته باشیم که دولت به پروژههای مشارکتی کمک میکند و سهم دولت در این پروژهها از سال ۹۶ با ۲۰۰ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است بنابراین برای مشارکت با خیرین مشکلی نداریم.
رییس سازمان نوسازی مدارس کشورهمچنین از اعلام آمادگی برای تدوین زندگینامه خیرین مدرسه ساز خبر داد و گفت: این کار ضمن تجلیل از آنها موجب تشویق سایرین میشود.