بهراد پورمحمدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: جلوگیری از شیوع سالک در شهرستان دامغان نیازمند همکاری همه جانبه و عزم جدی دستگاههای مرتبط است.
وی خاطرنشان کرد: فرمانداری، بخشداری، شبکه بهداشت و درمان، جهادکشاورزی، دامپزشکی، شهرداری ها و دهیاری ها، حفاظت از محیط زیست، آب و فاضلاب، منابع طبیعی و بسیج، از جمله دستگاههای مرتبط در مبارزه با سالک هستند که به کمک آنها نیاز است.
پورمحمدی از آغاز اجرای طرح مبارزه با بیماری سالک در دامغان خبر داد و گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما برای پیشگیری از شیوع سالک در بین مردم، طرح مبارزه با این بیماری در شهرستان آغاز شد.
وی اظهار داشت: برنامه طرح مبارزه با ناقل سالک و سم پاشی پشه خاکی از ابتدای اردیبهشت در کوره های آجرپزی و طرح مبارزه با مخزن سالک از ۱۷ خرداد به مدت ۱۵ روز کاری انجام شد.
پورمحمدی ادامه داد: تاکنون اجرای طرح مبارزه با سالک در بیش از ۵۰ روستا شامل کلیه روستاهای غرب، جنوب و شرق شهرستان دامغان با جدیت انجام شده است و در مراحل بعدی نیز ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: از مردم انتظار می رود تا از طریق مبارزه با جوندگان در باغها و اراضی شخصی، استفاده از توری و پشه بند، استفاده از حشره کش و دورکننده حشرات و مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی در صورت داشتن زخم مشکوک به سالک، به شبکه بهداشت در مهار سالک کمک کنند.
پورمحمدی تصریح کرد: تامین تجهیزات، دارو و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز بیماری به ویژه در روستاها در دستور کار قرار دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان گفت: در بحث پیشگیری بیماری سالک آموزش در خانه های بهداشت روستاها ارایه شد که در کنار آن می توان با استفاده از ظرفیت صدا و سیما و نشریات محلی، فرهنگ پیشگیری از این بیماری را در جامعه نهادینه کرد.
سالک یک بیماری پوستی انگلی و مشترک انسان و حیوان است که در اثر گزش پشه خاکی ماده و انتقال انگل سالک ایجاد و اغلب به شکل یک زخم دیده می شود.
بیماری سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده است که در شهرستان دامغان نیز این بیماری به صورت بومی وجود دارد.
بیماری سالک در این شهرستان، دارای سابقه ۱۰ ساله است و در فصل تابستان گریبانگیر مردم روستاهای جنوب و شرق دامغان میشود.