مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سهشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون بیش از ۳۶ هزار مادر باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت این دانشگاه قرار دارند که از ابتدای شیوع کرونا دست کم دو بار غربالگری شدهاند.
دکتر محمد احمدیان تعداد مادران باردار تحت پوشش مراقبت های مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک سال را بیش از ۹۰ هزار نفر برشمرد.
وی اضافه کرد: تعداد مادران باردار که از ابتدای شیوع کرونا آزمایش PCR آنان مرتبط با کرونا چه در دوران بارداری و چه پس از آن مثبت و پیگیری شده است ۱۱۰ مورد است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در اجرای طرح غربالگری کرونای مادران باردار، کارشناسان از طریق سامانه ۴۰۳۰ به طور روزانه با آنان تماس گرفته و افراد دارای علامت برای مشاوره و معاینه رایگان به صورت حضوری دعوت میشوند.
احمدیان افزود: در پیشگیری از کرونا توجه خاص به زنان باردار با توجه به تغییرات فیزیولوژیک در طی بارداری و به ویژه مادران باردار مبتلا به بیماریهای زمینهای از قبیل بیماری قلبی، دیابت و فشار خون به منظور حفظ سلامت مادر و نوزاد ضروری است.
وی ادامه داد: تنها راه مقابله با کرونا پیشگیری از ابتلا و رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی است و با توجه به ناشناخته بودن ویروس مطالعات زیادی در مورد احتمال انتقال ویروس از مادر به جنین انجام نشده است و طبق مطالعات محدود خطر انتقال بیماری از مادر به نوازد بسیار کم است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راهکارهای پیشگیری از کرونا در مادران باردار گفت: حفظ خونسردی و مدیریت استرس، در آغوش گرفتن و روبوسی با دیگران، شستن مکرر دستها با آب و صابون، پیشگیری از تماس دستآلوده به چشم، چک کردن درجه حرارت، خواب کافی و تغذیه مناسب و استفاده نکردن از وسایل حمل ونقل عمومی از این جمله است.
سالانه ۱۱۰ هزار زایمان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود که برخی از مادران باردار در مراکز بهداشتی پرونده پزشکی داشته و به طور مستمر تحت مراقبت قرار دارند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزون بر پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی را زیرپوشش دارد و به بقیه جمعیت استان زیر پوشش پنج دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی گناباد، سبزوار، تربتجام، تربتحیدریه و نیشابور خدماترسانی میشود.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۰۷ هزار و ۵۲۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان ۹ هزار و ۷۴۲ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۶۶ هزار و ۴۲۷ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۹ میلیون و ۹۸ هزار و ۵۹۶ نفر را بیمار کرده و جان ۴۷۱ هزار و ۵۱۶ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. چهار میلیون و ۸۶۸ هزار و ۳۰۰ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با دو میلیون و ۳۶۳ هزار و ۵۷۲ بیمار کرونا و ۱۲۲ هزار و ۲۸۹ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشورهای برزیل، روسیه، هند و انگلستان قرار گرفتهاند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.