واحد جولایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در این طرح معاونت میراثفرهنگی در نظر دارد در راستای اجرای ماده(۹)قانون جامع حدنگاری(کاداستر) اقدام به تهیه شبکه اطلاعاتی بناها و محوطههای تاریخی و همچنین تعیین حدود تمامی آثار تاریخی استان کند.
وی افزود: این اقدام منجر به تشکیل نقشهای جامع از املاک و زمینهای تاریخی استان میشود و به علت ایجاد سامانه دیجیتالی، تاثیر بسزایی در تسریع بررسی و پیشگیری از احتمال هرگونه تداخلات طرحهای عمرانی و ساخت و سازها با این زمینها دارد.
جولایی تصریح کرد: بدون شک یکی از دلیلهای اهمیت این موضوع آن است که تمامی خدمات و سرویسهای اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حوزه آثار تاریخی با حداقل هزینه، حداکثر سرعت و در کمترین زمان ممکن در اختیار افراد قرار میگیرد.
وی یادآور شد: این طرح بهصورت مرحلهای انجام میشود و در مرحله نخست آن، بناهای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی به انجام میرسد.
رییس گروه حفظ و احیاء اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این استان هماکنون چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده دارد و در مرحله نخست نخست این طرح ۲۰۰ طرح با ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار تعیین حدود میشود.
جولایی تاکید کرد: اجرای مرحلههای بعد برای تعیین حدود بقیه آثار تاریخی چهارمحال و بختیاری در سالهای آینده اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، ماده ۹ قانون جامع حدنگاری (کاداستر) کشور مصوب ۱۳۹۳، تمامی دستگاههای اجرایی را مکلف کرده تا همه مستثنیات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود یا تحت اداره خود از جمله مشخصات ثبتی، کاربری، نام بهرهبرداری و نقشههای مختصات جغرافیایی املاک یاد شده را با رعایت جنبههای امنیتی در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تهیه نقشههای کاداستر قرار دهند.