شیراز-ایرنا-  دور جدید تمرینات تیم ملی فوتسال درحالی آغاز شد که سهم استان فارس در تیم ملی تنها یک بازیکن از شهرستان مرودشت است.

در این اردو که از چهارشنبه چهارم تیرماه در تهران آغاز شد، میلاد قنبرزاده که اهل شهرستان مرودشت از توابع  استان فارس است به عنوان تنها نماینده این استان شرکت دارد، هر چند که فارس همیشه شایستگی های زیادی در فوتسال داشته و شیراز را به عنوان مهد فوتسال ایران می دانستند.

کارشناسان و صاحب نظران فوتبال بر این باور هستند که چند صباحی است فوتبال ، فوتسال  چه در رده بانوان و چه در آقایان حال روز خوشی ندارد و نیاز به تحول اساسی دارد تا دوباره چرخ این دو رشته پرطرفدار و جذاب روانتر بچرخد .

فکر اساسی برای فوتسال فارس 

در لیگ برتر فوتسال بانوان دو تیم و آقایان یک تیم در فصل گذشته شرکت داشتند که نتوانستند نتایج خوبی کسب کنند و تنها کاری که کردند،حفظ سهیمه فارس بود در حالی که این امر همه ظرفیت های این رشته در این استان نیست و لازم است فکر اساسی در این زمینه کرد.

 سقوط سه تیم دسته یکی استان فارس در لیگ گذشته فوتسال کشور همچون مقاومت اقلید ، صدرا و شاهد شیراز  به دسته دوم  از دیگر پیامدهایی بود که در تاریخ ورزش این استان سابقه نداشت و زنگ خطر را برای فوتسال این استان به صدا در آورد اما انگار گوش شنوایی وجود نداشته و ندارد.

مسعود دانشور، امید ابراری نیا ، جاسم سلطانی ، محمد وزیرزاده ، محمد هاشم زاده، سجاد بندی سعدی، آرش نعمت اللهی، مصطفی فخری و محمد بیضایی بازیکنانی  از خطه فارس بودند که در سال های نه چندان دور در تیم ملی حضور داشتند و حال اینکه با وجود این همه بازیکن در گذشته چرا این استان فوتسال خیز تنها یک بازیکن دارد که پاسخ این پرسش را باید دست اندرکاران هیات فوتبال و کمیته فوتسال بدهند.

سرمربی تیم ملی فوتسال : فوتسال فارس نیاز به یک بازنگری اساسی دارد

 سرمربی شیرازی تیم ملی فوتسال ایران با بیان اینکه فوتسال فارس نیاز به یک بازنگری اساسی دارد، اعلام کرد: اگر بخواهیم فوتسال فارس را به گذشته خوب خود برسانیم باید یک بازی نگری کلی به این رشته داشته باشیم و با یک برنامه میان مدت با وجودی که  استعداد داریم ، تحول اساسی ایجاد کنیم.

سید محمد ناظم الشریعه به ایرنا گفت: واقعیت کار این است که باید ببینیم در کجای کار قرار داریم و بر این باوریم که ایراد گرفتن بدون اینکه راهکار بدهیم درست نیست.

وی اضافه کرد: استعدادیابی در فوتسال فارس آن طور که انتظار داشتیم صورت نگرفته است باید ببینیم  که این امر باید توسط هیات فوتبال صورت گیرد و یا باشگاه ها ضمن اینکه ما در این استان باشگاهی نداریم و بهترین آن ارژن است که آن هم با مشکلات عدیده ای مواجه است .

گرفتن پول از بازیکنان 

سرمربی تیم ملی با بیان اینکه متاسفانه بحث پول گرفتن  آرام آرام  در برخی باشگاه های فوتسال دررده های پایه دارد رواج پیدا می کند و برای بازیکن در قبال پول، کارت صادر می کنند که این امر نمی تواند خوب باشد زیرا بازیکنی که پول ندارد و دارای استعداد است نمی تواند جذب تیم های فوتسال  شود.

ناظم الشریعه بیان داشت: استعدادیابی باید توسط هیات فوتبال صورت گیرد و آن هم با استفاده از مربیان با کلاس و حرفه ای و از همه شهرستان های فارس بازیکنان باید تست شوند و برای آن هزینه کنیم و زمانی که به یک مربی خوب پول بدهیم می توانیم مطالبه گری کنیم که چه می خواهیم زیرا این مربی که حقوق خوب می گیرد دیگر نمی تواند آلوده شود و بخواهند کار دیگری صورت دهند.

مجبور نیستیم زمانی که نمی توانیم، تیمداری کنیم

وی بیان کرد: در بحث باشگاه داری باید فیلترگذاری شود و باشگاه‌هایی را که شایسته تیمداری هستند انتخاب کنیم ضمن اینکه مجبور نیستیم زمانی که شرایط فراهم نیست وارد موضوع تیمداری شویم.

این مربی باسابقه ادامه داد: از این رو باید استعداد یابی کنیم و اشکال ندارد بازیکنان بروند تیم های استان های دیگر بازی کنند زیرا استعداد داریم و نباید نگران رفتن چند بازیکن باشیم و به مانند جام تخت جمشید که استعدادها را به فوتبال معرفی کرد، عمل کنیم.

سرمربی تیم ملی فوتسال بیان داشت: باشگاه داری در ایران هزینه بر است و برای کسانی خوب است که از راه های دیگر همچون تبلیغات و یا  معافیت مالیات بتوانند جبران کنند.

زمانی برای قهرمانی می جنگیدیم اما هم اینک برای بقا 

ناظم الشریعه گفت : فوتسال ما عقب رفته است و اگر تجدید نظر نکنیم به مانند فوتبال می شود و دلخوش به این نباشیم که تیم هایی در لیگ دسته دوم و یا برتر داریم که اصلا فایده ندارد  زیرا فوتسال فارس  در گذشته نه چندان دور به گونه ای بود که همیشه برای قهرمانی می جنگید و هم اینک برای بقا که این امر خوب نیست و مردم باید بدانند وظیفه هیات در قبال باشگاه ها و برعکس چیست.

سرمربی سابق تیم ارژن : حرف حق زدم، اخراجم کردند

وحید ذوالریاستین نعمت اللهی پیشکسوت و سرمربی سابق تیم های فوتسال ارژن و صدرا شیراز هم به ایرنا گفت : در سال ۹۲ که سرمربی ارژن بودم از رییس وقت هیات فوتبال خواستم که به سالن مسابقات بیاید و با حمایت معنوی تیم را حمایت کند اما برایم نقشه کشیدند و اخراجم کردند.

وی اضافه کرد: حرف من این بود که درآن زمان قضاوت برخی داوران عادلانه نبود برای همین از رییس هیات خواستم که او در سالن مسابقات حضور یابد و این امر هم نه به خاطر اینکه داوران به نفع ما بگیرند بلکه به این دلیل بود که حقمان ضایع نشود اما آنها برنتابیدند و اخراجم کردند که چرا حرف حق زده ام.

نعمت اللهی ادامه داد : مشکلات مالی از دیگر مسایلی بود که منجر به ضعیف  شدن فوتسال در فارس شد زیرا در آن زمان تیم هایی نظیر فولاد ماهان ، گیتی پسند اصفهان ، فولاد گستر تبریز ، منصوری قرچک و مس سونگون تبریز در لیگ برتر حدود چهار میلیارد تومان هزینه می کردند در حالی که با پولی که ارژن هزینه می کرد به هیچ عنوان قابل قیاس نبود.

وی تاکید کرد : با همه این وجود همیشه از استان فارس در تیم های مختلف ملی بیش  از هشت بازیکن حضور داشتند اما اینکه هم اینک تنها یک بازیکن از فارس در تیم ملی فوتسال حضور دارد و این بدان معناست  که بر روی پایه ها در این سال ها خوب کار نشده است.

نعمت اللهی ادامه داد : تیم صدرای شیراز بازیکن سازترین باشگاه ایران بود اما رفته رفته این تیم نزول کرد و ازسطح اول فوتسال کشور هم اینک به دسته دوم سقوط کرده است و برای  برون رفت فوتسال فارس  از این وضعیت باید  از کسانی که سالها زحمت کشیدند استفاده کنیم تا نسخه ای شفابخش برای فارس پیچیده شود.

وی گفت : در این استان استعداد وجود دارد اما برنامه ریزی خوب انجام نمی شود از این رو نیاز است که هیات فوتبال فارس فکر اساسی کند زیرا اینقدر استعداد داریم و نباید نگران شویم که چند بازیکن از فارس به تیم های دیگر استان ها می روند.

بازیکن سابق تیم ملی فوتسال : ساختار فوتسال فارس نیاز به تحول دارد

بازیکن سابق تیم ملی فوتسال ایران هم با بیان اینکه مدیریت فوتبال فارس ضعیف است، افزود: در این استان بااستعدادهای بیشماری که در فوتبال و فوتسال  وجود دارد، اما خوب مدیریت نمی شود و بنظرم باید ساختار این رشته پر طرفدار ورزشی در شیراز تغییر کند و افرادی به سر کار بیایند که سابقه درخشانی داشته باشند.

مسعود دانشوربه ایرنا گفت: درآن زمان که در تیم فوتسال صدرا با جان و دل بازی می کردم قول زمین دادند اما هیچ گاه عملی نشد و حتی به  مبلغ  قرارداد بازیکنان هم پایبند نبودند البته از این تیم هم حمایت نمی شد، برای همین هم  امتیاز تیم صدرای شیراز را در سال ۸۹ به تیم گیتی پسند اصفهان فروختند و من  هم به همراه سه بازیکن مطرح  شیراز روانه اصفهان شدیم تا در تیم گیتی پسند بازی کنیم و بیشترین تاثیر را در موفقیت این تیم داشتیم و آقای گل ایران هم شدم.

وی اضافه کرد: در سال ۹۷ هر سه تیم فوتسال استان فارس که در لیگ دسته یک کشور حضور داشتند در یک حرکت بی سابقه به دسته دوم سقوط کردند و هیچ اتفاقی هم رخ نداد و هیچ کس هم پاسخگوی این ناکامی ها نشد. 

دانشور اظهار داشت : مسوولان هیات نمی توانند ارتباط خوبی با کارخانه های موجود در شیراز برقرار کنند از این رو مدتی است که مسوولان کارخانه ارژن شیراز هم برای حمایت از تنها تیم لیگ برتری این شهر به مشکل برخورده‌اند.

دبیر هیات فوتبال فارس:  جلسه هستم ،خودم تماس می گیرم

خبرنگار ایرنا برای اینکه از وضعیت فوتسال فارس آگاه شود به کوروش امامی فر، دبیر هیات ابتدا هم پیام دادو هم  زنگ زد اما این مسوول جوابی نداد؛در تماس دوباره او پاسخ داد و قرار شد سه‌شنبه سوم تیرماه صحبت کند.

در موعد مقرر زنگ زدیم اما با پیامک پاسخ داد که جلسه هستم و خودم زنگ می زنم اما هر چه انتظار کشیدیم و با گذشت یک روز، خبری از زنگ زدن او تا لحظه مخابره خبر نشد.

برچسب‌ها