ابراهیم شیرانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: با تکمیل و به ثمر نشستن محصولات این سطح از گلخانههای استان در سال جاری، برداشت محصولات صیفی تولیدی ۲ برابر افزایش خواهد یافت .
به گفته وی، در حال حاضر در استان سالانه چهار هزار تن محصولات صیفی شامل خیار، گوجه و سه هزار و ۵۰۰ تن محصول توت فرنگی از ۱۹ هکتار فضای گلخانهای صیفی موجود برداشت و روانه بازار مصرف داخل و کشورهای آسیای میانه و روسیه میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، از طراحی و ساخت نخستین گلخانه صیفی با همکاری شرکتهای دانش بنیان در این استان در دولت دوازدهم خبر داد و تصریح کرد: این گلخانه به نرمافزار و سنسور کنترل کیفیت هوا، توانایی سنجش دما و رطوبت و قابلیت انتقال اطلاعات به صورت آنلاین به سرور مرکزی مجهز است.
وی، آگاهسازی بهرهبردار از تغییرات سریع آب و هوایی در طول شبانهروز و جلوگیری از خسارات به محصولات گلخانهای در کمترین زمان ممکن را از دیگر مزایای گلخانه هوشمند دانست.
شیرانی تاکید کرد: چندین شرکت فعال دانشبنیان در راستای عملیات طراحی، ساخت و تجهیز سیستم گلخانه هوشمند خاص کشت صیفی این استان با بهرهبرداران متقاضی ،موفق به عقد قرارداد شدند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با توجه به تشدید پدیده خشکسالی و کاهش منابع آبی استان طی چند سال گذشته، بهرهبرداران بخش کشاورزی با تغییر الگوی کشت و راهاندازی گلخانهها به سمت توسعه گل شاخه بریده و تولید سبزی و صیفی سوق داده شدهاند.
به گزارش ایرنا، سالانه در چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلاتی تولید میشود که سطح زیر کشت این استان ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۰ هزار بهرهبردار است.