بغداد – ایرنا – کارشناس سیاسی نزدیک به الحشد الشعبی که از نزدیک شاهد رخدادهای پنجشنبه شب گذشته ۲۵ ژوئن (پنجم تیرماه ۹۹) در بغداد بوده است تاکید کرد که آمریکایی ها نقش محرک اصلی را در حادثه «البعیثه» بازی کردند.

«محمود الهاشمی» روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت که نقش و اثر انگشت آمریکایی ها در این حادثه کاملا واضح و آشکار است و حتی یک یگان از نیروهای آمریکایی نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم عراق را در هنگام ورود به پادگان البعیثه و بازداشت نیروهای الحشد الشعبی همراهی می کرد.

وی اضافه کرد که این نیروی آمریکایی حتی اقدام به عملیات بازرسی پادگان البعیثه در جنوب بغداد کردند.

الهاشمی خاطرنشان ساخت که ساعاتی کوتاه پیش از آغاز عملیات ورود به پادگان و مقر نظامی در البعیثه، هواپیماها و پهپادهای آمریکایی در منطقه به پرواز درآمده بودند.

وی نسبت به اصل حکم قضایی صادر شده برای تفتیش پادگان ابراز تردید کرد و گفت: معمولا روال صدور احکام قضایی این گونه است که فرد طرف بازداشت با اطلاعات دقیق از نام فرد و محل اقامت یا مخفیگاه اش معرفی می شود، در حالی که نیروهای عراقی و آمریکایی به صورت تصادفی تمامی نیروهای موجود در مقر از جمله نگهبانان را نیز بازداشت کردند.

این کارشناس سیاسی عراقی اضافه کرد که حسب اطلاعات، رییس سازمان مبارزه با تروریسم در ابتدا تمایل چندانی به انجام این اقدام نداشته و مجموعه شروط را برای عدم دست زدن به این کار مطرح کرد که همه خواسته های او را برای انجام این اقدام فراهم کردند.

الهاشمی ادامه داد که رییس سازمان مبارزه با تروریسم، انجام عملیات را منوط به وجود حکم قضایی و همچنین همراهی یک یگان از نیروهای آمریکایی و وجود نیروهای سازمان امنیت خارجی (مخابرات) کرده بود.

این کارشناس سیاسی عراق گفت که رییس سازمان مبارزه با تروریسم می بایست به جای حکم قضایی بازداشت، بر وجود اوامر رسمی و مستقیم از نخست وزیر اصرار می کرد.

به گفته وی، نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم زیر نظر مستقیم نخست وزیر به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عراق هستند و فقط با دستورهای او حرکت می کنند.

این کارشناس از حضور نیروهای سازمان امنیت خارجی (مخابرات) به جای سازمان امنیت داخلی (استخبارات) ابراز تعجب کرده و احتمال داد که سازمان مبارزه با تروریسم می دانست که سازمان امنیت داخلی به چنین عملیاتی تن نمی دهد.

وی همچنین اصل اقدام یک دستگاه  نظامی در بازداشت عناصری از دستگاه نظامی دیگر را در عرف نظامی عراق بی سابقه خواند و گفت که الحشد الشعبی به عنوان مسوول نخست نیروهای زیر مجموعه خود، موظف به بازداشت و بازخواست نیروهای خاطی اش است.

الهاشمی حتی اصل صدور حکم قضایی را در چنین مواردی بی اعتبار خواند و گفت که دستگاه های نظامی ساز و کار خاص خود را در این گونه امور که پرسنل نظامی متهم می شوند، دارند.

به گفته وی، همه دستگاه های نظامی از جمله الحشد الشعبی دارای بخش اطلاعات و امنیت هستند و افراد خاطی حسب اوامر قضایی در دادگاه های نظامی محاکمه می شوند و نه دادگاه های عادی.

وی تاکید کرد که نقش و اثر انگشت آمریکایی ها در این حادثه برای تفرقه انداختن بین نیروهای مسلح عراق کاملا واضح و روشن است اما هوشیاری به موقع رهبران سیاسی و خیرین در عراق، جلو یک فتنه و خونریزی حقیقی را در نیمه شب پنجشنبه گذشته گرفت.

الهاشمی تاکید کرد که هرگز سازمان مبارزه با تروریسم که اغلب نیروها و فرماندهانش از فرزندان جنوب عراق هستند و الحشد الشعبی نیز منتسب به این خاستگاه جغرافیایی است، حاضر نیستند سلاح به روی برادران خود بکشند.

وی ادامه داد که آمریکایی ها امیدوار بودند که قبل از سفر «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر به واشنگتن، این فتنه را ایجاد کنند تا بتوانند از فرصت باقی مانده برای تضعیف الحشد الشعبی بهره ببرند اما تیر آنها با هوشیاری به موقع و آزادی سریع نیروهای الحشد الشعبی، به سنگ خورد.