شبکه سی ان ان روز شنبه به نقل از دو مقام دولتی نوشت: دولت ترامپ در حال نهایی کردن تصمیم خروج بیش از چهار هزار نیرو از افغانستان تا پاییز سال جاری است.
در صورت تحقق این تصمیم، شمار نیروهای آمریکا در افغانستان از هشت هزار و ۶۰۰ نفر به چهار هزار و ۵۰۰ نفر می رسد و این کمترین میزان حضور نظامیان آمریکایی در این کشور از سال ۲۰۰۱ تاکنون به حساب می آید.
بر اساس این گزارش،ترامپ در حالی به دنبال کاهش بی سابقه نیروهای آمریکا در افغانستان است که طالبان به رغم امضای توافق صلح با واشنگتن همچنان به حملات و خشونت های خود علیه نیروهای دولتی افغانستان ادامه می دهد و کاخ سفید نیز به نظر میرسد که دیگر خواهان انتقاد از طالبان به دلیل افزایش خشونت ها نیست.
اگرچه تصمیم خروج نیروهای آمریکا از افغانستان هنوز نهایی نشده اما مارک اسپر وزیر دفاع ایالات متحده هفته گذشته در مورد این طرح با متحدان ناتو گفت و گو کرد و حتی این موضوع روز جمعه در جلسات اسپر با مقام های این پیمان در بروکسل مورد بررسی قرار گرفت.
"ینس استولتنبرگ" دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیشتر در دیدار با رییس پنتاگون گفت: ما در گفت و گوهای خود به موضوع افغانستان می پردازیم و ناتو همچنان به منظور پشتیبانی از روند صلح حضور خواهد داشت.
استولتبرگ افزود: این کار (ادامه حضور) با هماهنگی نزدیک با متفقین و شرکا انجام خواهد شد.
ژنرال کنت فرانک مکنزی نیز ۳۱ خرداد گذشته از کاهش نیروهای این کشور در افغانستان از حدود ۱۲ هزار نفر به هشت هزار و ۶۰۰ تن خبر داد.
مکنزی تاکید دارد که کاهش نیروهای نظامی براساس توافق نامه آمریکا با طالبان عملی شده است.
فرمانده ستاد نیروهای آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام) افزود: چیزی که می گویم این است که ما سهم خود را در توافقنامه عملی کردهایم، توافق کرده بودیم که تا ۱۳۵ روز (شمار نیروها) را تا ۸ هزار و ۶۰۰ نفر برسانیم.
براساس توافقنامه آمریکا با طالبان که در زمستان سال گذشته در دوحه پایتخت قطر به امضا رسید، دولت ترامپ توافق کرد که در مدت ۱۴ ماه تمام نیروهایش را از افغانستان خارج میکند.
در مقابل طالبان نیز متعهد شد که به گروههای تروریستی دیگر از جمله داعش و القاعده اجازه استفاده از خاک افغانستان برای انجام عملیات علیه آمریکا و متحدانش را نداده و حاضر به گفت و گو با دولت کابل شود.