۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۲۸
کد خبر: 84229273
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بلاتکلیفی ناتو و مخمصه افغانستان

۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۲۸
کد خبر: 84229273
بلاتکلیفی ناتو و مخمصه افغانستان

تهران- ایرنا- مذاکراتی بی‌نتیجه با طالبان و خشونت‌های روزافزون در افغانستان موجب‌ تردید مقامات ناتو در مورد خارج‌ کردن نظامیان این پیمان از این کشور شده‌ است.

به گزارش ایرنا، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شرایط کنونی افغانستان را برای تصمیم گیری در خصوص خروج نظامیان این پیمان نامساعد می داند.

استولتنبرگ در گفت وگو با نسخه یکشنبه نشریه دی ولت آلمان با اشاره به مذاکرات متزلزل صلح با طالبان و افزایش خشونت های جدید نسبت به مناسب بودن زمان کنونی برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان ابراز تردید کرد.

روز شنبه طالبان تهدید کردند که ادامه اشغال و جنگ افغانستان به نفع کشورهای عضو ناتو و مردم آنها نخواهد بود و هر کسی که به دنبال تمدید این حضور نظامی باشد مسئول خواهد بود.

یک روز پس از این تهدید، دبیرکل ناتو با بیان این که باید اطمینان حاصل شود افغانستان دیگر هرگز پایگاه تروریسم نخواهد شد از شبه نظامیان طالبان خواست به وعده های خود عمل کنند، خشونت را کاهش داده و به روابط خود با گروه های تروریستی پایان دهند. این در حالی است که یک سطح غیرقابل قبول خشونت از سوی طالبان علیه پزشکان، قضات و روزنامه نگاران مشاهده می شود.

استولتنبرگ در ادامه با تاکید بر این که ماموریت ناتو نمی تواند برای همیشه در افغانستان ادامه یابد افزود: اکنون ما دو گزینه داریم؛ می توانیم بمانیم و درگیر نبرد نظامی شویم یا می توانیم افغانستان را ترک کنیم و این خطر را که این کشور دوباره به پناهگاهی امن برای تروریست ها تبدیل شود، بپذیریم.

به گفته دبیرکل ناتو تصمیم گیری در مورد افغانستان در شرایط فعلی آسان نیست. وی همچنین از رایزنی در خصوص آخرین تحولات افغانستان از سوی اعضای این پیمان نظامی در روز چهارشنبه خبر داد.

منابع آگاه در ناتو می گویند این که ناتو پس از پایان ماموریتش در ۳۰ آوریل (دهم اردیبهشت) در افغانستان باقی بماند، تقریبا قطعی شده است. دلایل این امر مذاکرات متزلزل صلح در افغانستان، ناتمام ماندن آموزش حدود ۳۵۰ هزار نیروی امنیتی افغانستان، افزایش ارتباطات بین طالبان و سایر گروه های تروریستی و خشونت مداوم طالبان علیه مردم محلی است. با این حال انتظار نمی رود در جلسه چهارشنبه مقامات ناتو تصمیم مهمی اتخاذ کنند.

پیش از این اعلام توافق آمریکا با طالبان بحث هایی را در خصوص خروج نظامیان این پیمان از افغانستان، پس از ۲۰ سال حضور در این کشور مطرح کرده بود. در این توافق ایالات متحده آمریکا متعهد شده بود که تمام نیروهای مسلح خارجی تا پایان ماه آوریل خارج شده و در عوض طالبان متعهد به مذاکره با دولت کابل و کاهش خشونت ها شده بودند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha