تهران- ایرنا- عضو تیم ملی وزنه‌برداری زنان گفت: در صورتی که به مسابقات آسیایی اعزام شویم، می‌توانیم با کسب امتیاز و قرار گرفتن در رده چهارم آسیا شانس کسب سهمیه المپیک را داشته باشیم.

الهام حسینی در گفت ‌وگو با ایرنا اظهار کرد: برای رسیدن به المپیک باید جزو هشت نفر برتر قاره آسیا باشیم. در دسته ۷۶ کیلوگرم سه نفر برتر آسیا جزو هشت نفر برتر جهان هستند. طبق قوانین و مقررات اگر از قاره آسیا وزنه‌برداری جزو هشت نفر برتر جهان باشد، سهمیه المپیک به نفر بعدی نیز تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: اگر فدراسیون صلاح بداند و به مسابقات آسیایی اعزام شویم، می‌توانیم با کسب امتیاز و قرار گرفتن در رده چهارم آسیا امید به دست‌آوردن سهمیه المپیک را داشته باشیم. هرچند شرایط متفاوت است و نمی‌توان چیزی را در این زمینه پیش‌بینی کرد اما بر اساس قوانین، این امید وجود دارد تا از این طریق به سهمیه المپیک برسیم.

وی اضافه کرد: یکی از امتیازاتی که قهرمانان جهان نسبت به ما دارند، قدمت وزنه‌برداری در کشور آنان است. این وزنه‌برداران ۲۰ سال از ما جلوتر هستند. در حالی که وزنه‌برداری زنان ایران به‌ مدت سه سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است.

حسینی خاطرنشان کرد: کشورهایی که قهرمانان جهانی و المپیکی دارند، از دوره نونهالی تمرین می‌کردند و تجربه بیشتری از ما دارند و همین امر یکی از امتیازات عالی آنان برای پیشرفت در این عرصه است. باید در بخش زنان فعالیت بیشتری داشته باشیم و در رده نوجوانان سرمایه‌گذاری بسیاری انجام دهیم تا در سال‌های آتی این فاصله را با کشورهای دیگر کمتر کنیم.

ملی‌پوش وزنه‌برداری زنان یادآور شد: یکی از نقاط ضعف اصلی وزنه‌برداری زنان این است که قهرمانان این رشته از بطن شهرستان‌هایی که بدون امکانات و مربی است، به اردوی تیم ملی می‌آیند. هرچند در این زمینه فدراسیون وزنه‌برداری مقصر نیست. اگر در مرکز استان یک مربی زن باشد، در شهرستان‌های اطراف مربی زن نداریم و ورزشکاران نیازمند این هستند تا مربی با تجربه‌ای با آنان تمرین کند. پیشرفت در این عرصه زمان‌بر است و با چنین وضعی دشوار بتوانیم به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: در اردوهای تیم ملی، اکبر خورشیدی مشاور فنی تیم ملی همواره برنامه‌های تمرینی عالی به ما می‌داد و پیشرفت خوبی داشتیم. مسابقه به مسابقه از نظر تکنیکی و افزایش رکورد رشد کردیم اما با بحران کرونا این چرخه قطع شد و به شهرستان بازگشتیم. نبود مربی و امکانات، مزید بر عدم پیشرفت وزنه‌برداری زنان است. ما هیچ کم و کاستی از جانب خود نمی‌گذاریم اما بدون مربی شرایط مقداری سخت است و به نتیجه دلخواه نمی‌رسیم. با برگزاری دوباره اردوها در شرایط بهتری قرار می‌گیریم.