«اکبر خورشیدی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: به عنوان سرمربی سابقه حضور در چندین المپیک را در کنار قهرمانان ایران دارم. مدتی هم به عنوان سرمربی در فدراسیون وزنهبرداری حضور نداشتم اما در شهرستانها فعالیت میکردم. امسال «علی مرادی» رییس فدراسیون وزنهبرداری درخواست کرد تا قبل از مسابقات جهانی تایلند نظارتی بر تیم زنان نیز داشته باشم.
بخاطر دخترم مشاور وزنهبرداری زنان شدم
وی افزود: پس از آن از من خواستند تا سمت مشاور فنی وزنهبرداری زنان را بپذیرم. یکی از دلایلی که این سمت را انتخاب کردم، این بود که دخترم در سن ۲۲ سالگی درگذشت و برای خشنودی و یاد او، این مسوولیت را پذیرفتم. پیش از آن پیشنهاد سرمبیگری از کشورهای دیگر داشتم اما قبول نکردم. اکنون احساس رضایت میکنم و روحیه خوبی دارم.
زنان وزنهبردار برای مدالآوری به زمان نیاز دارند
مشاور فنی وزنهبرداری زنان ادامه داد: زنان در جهان ورزش چیزی کمتر از مردان ندارند. دختران ایران به تازگی در این عرصه گام گذاشتهاند اما کشورهای مسلمانی چون مصر و امارات ۱۰ سال از ایران جلوتر هستند. با این وجود ملیپوشان توانمندی کسب مدال در میادین بینالمللی را دارند. برای رسیدن به مدال به زمان نیاز داریم. به عنوان مثال «سهراب مرادی» را ۱۷ سال پیش در مسابقات جوانان جهان در اندونزی همراهی کردم. وی بعد از این همه سال با حضور در رقابتهای مختلف یکی از مدعیان کسب مدال در المپیک است. زنان نیز خیلی زودتر از موعد به مدال رسیدند. امیدوارم این مدالآوریها ادامهدار باشد و در المپیک یک نماینده داشته باشیم. دختران ایران پلکانی رشد میکنند. در المپیک برترینهای جهان حضور دارند و کسب سهمیه به راحتی برای ما امکان پذیر نیست.
در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال میرسیم
وی خاطرنشان کرد: حضور در تورنمنتهای بینالمللی امتیاز زیادی برای زنان ما دارد. آنان با شرکت در هر رقابت جهانی و آسیایی باید آزمایش دوپینگ دهند. عملکرد دختران زیر ذرهبین فدراسیون جهانی است و سختگیریهای زیادی برای دوپینگ وجود دارد. جهانکفریان در این مدت ۱۱۶ کیلوگرم سنگینترین وزنه را زد و در هفتههای آینده اولین فردی است که در بخش زنان ۱۲۰ کیلوگرم هم خواهد زد. به یقین ملیپوشان در مسابقات قهرمانی آسیا در فروردین ماه به مدال خواهند رسید.
چهار مربی زن برای کسب تجربه در کنارم حضور دارند
خورشیدی گفت: در تمامی ردههای سنی زنان نظارت دارم و به تدریج در این ردهها پیش می رویم. علاوه بر برنامهریزی و ارزیابی عملکرد زنان، به بررسی تمرینهای آنان میپردازم. همچنین چهار مربی در کنارم حضور دارند تا تجربه کسب کنند و دستاوردهای علمی و تمرینی خوبی داشته باشند تا اگر یک مربی با مشکل مواجه شود، مربی دیگری جایگزین آن شخص کنیم. اکنون زمان محک زدن دختران جوان در مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان است. این رقابتها اواخر بهمن ماه برگزار میشود.
از حرف تا عمل فاصله زیادی است
مشاور فنی وزنهبرداری زنان اضافه کرد: ملیپوشان باید در ۶ مسابقه انتخابی المپیک شرکت کنند تا صاحب امتیاز شوند. اوج فعالیت آنان ۶ ماه پایانی مسابقات گزینشی است. امیدوارم شرایط به گونهای فراهم شود تا به سهمیه المپیک دست یابیم یا از «وایلد کارت» برخوردار شویم. باید در عمل نشان دهیم که میتوانیم به مدالهای رنگارنگ دست یابیم. از حرف تا عمل فاصله زیادی است.
متاسفانه بدنبال مدال هستیم اما هزینه نمیکنیم
خورشیدی یادآور شد: نباید فراموش کنیم که شرایط وزنهبرداری برای زنان در ایران به دلیل کمبود تجهیزات دشوار است. میله استاندارد خیلی کم است و حتی تهیه ویتامین برای دختران هزینه گزافی را بدنبال دارد. تجهیزات و امکانات در استانها کم است و باید برنامهای باشد تا اعتبارات به عدالت برای زنان تقسیم شود و در این صورت میتوانیم به اهداف خود برسیم. متاسفانه بدنبال مدال هستیم اما هزینه نمیکنیم.
۲ ملی پوش وزنهبرداری زنان دستمزد دریافت میکنند
مشاور فنی وزنهبرداری زنان در پاسخ به این پرسش که آیا رییس فدراسیون وزنهبرداری قول پرداخت حقوق به ملیپوشان پس از کسب مدال را عملی کرد، ادامه داد: برای نخستینبار در فدراسیون وزنهبرداری تصویب شد تا به «سیده الهام حسینی» و «پریسا جهانکفریان» هر ماه دستمزد پرداخت کنند. این موضوع از ماه گذشته در حال اجراست و «علی مرادی» پیشنهاد پرداخت دستمزد را مطرح کرد.
نظر شما