دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" امروز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا، تاکید کرد که بحرانهای منطقه همه با مدیریت آمریکا و برای حمایت از رژیم صهیونیستی است و همزمانی این بحرانها با اجرای معامله قرن و الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی، شکی برای کسی باقی نمیگذارد.
این چهره سیاسی افزود: گرچه برخی از رژیمهای مرتجع عربی مانند عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس با این حرکتها همراه شده و به عادی سازی روابط خود با اسرائیل پرداختهاند، ولی این تلاشها شکست خواهد خورد، زیرا اراده پایداری و مقاومت در منطقه وجود دارد.
بحرانهای منطقه در حمایت از اسرائیل
غدار در تحلیلی از شرایط کنونی لبنان، با بیان اینکه بحرانهای منطقه برای حمایت از اسرائیل است، گفت: همه ناآرامیها و خرج صدها میلیارد دلار برای آن با هدف ضربه زدن به اعتبار مقاومت صورت میگیرد و هدف اصلی خلع سلاح مقاومت به منظور تامین امنیت رژیم صهیونیستی است.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" افزود، در ماه ژانویه به طور آشکار تهدیدها علیه مقاومت علنی و اعلام شد که اگر سلاح حزبالله تحویل داده نشود، لبنان با بحران بزرگی روبرو می شود.
این چهره سیاسی تاکید کرد: کسانی که امروز خواستار خلع سلاح مقاومت هستند همپیمانان آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان و در یک کلام خائن و مزدور هستند.
غدار ناآرامیهای اخیر لبنان را نتیجه نقشه و توطئه چند ساله گروهی برای تسلط بر اقتصاد این کشور با هدف به دست گرفتن تصمیمگیری سیاسی در لبنان ارزیابی کرد.
وی افزود: این نقشه از سال ۱۹۹۲ میلادی که «رفیق حریری» دولت را به دست گرفت، آغاز شد و در این فاصله غیر از دوران ریاست جمهوری «سلیم الحص» و «امیل لحود» سیاستهای حریری بر لبنان حاکم بودهاست.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" با انتقاد از نوع سیاست حریری در اداره کشور که به عقیده وی تا به امروز هم ادامه داشتهاست، تاکید کرد که این نوع نگاه همواره به دنبال اجرای طرح آمریکا برای تسلط بر نهادهای تصمیمگیری و تصمیم سازی در لبنان آن هم در تمامی سطوح بهویژه در امور سیاسی، اقتصادی و امنیتی بوده است.
اقتصاد غیرتولیدی، بدهی خارجی و خروج ارز مهمترین چالشهای لبنان
این چهره سیاسی لبنانی مشکل اقتصاد لبنان را تک محصولی و غیرتولیدی بودن توصیف کرد و گفت که حریری نیز بارها اعلام کرده بود که لبنان یک کشور گردشگری است و نیازمند صنعت و کشاورزی نیست و تنها به آب و بخش خدمات نیاز دارد.
غدار دیگر مشکل اقتصاد لبنان را بدهیهای سنگین خارجی و حجم بالای واردات دانست و خاطرنشان کرد که افزایش بدهیهای خارجی به مرحله خطرناکی رسیده به گونهای که سود برخی از این قرض ها تا ۴۰ درصد هم میرسد و از سوی دیگر ۹۰ درصد مایحتاج مردم لبنان از خارج وارد شده و سهم تولید بسیار ناچیز است.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" در ادامه به بحران ارز در لبنان که به گفته وی "سبب خروج گسترده ارز از کشور و خالی شدن لبنان از دلار شده و به بحران اقتصادی دامن زدهاست"، اشاره و تاکید کرد که خروج ارز از لبنان به صورت برنامهریزی شده و با هدف تخریب لیره لبنان انجام میشود و از سوی دیگر عدم توانایی دولت در کنترل ارزش پول ملی ملت را به اعتراض و واکنش واداشته است.
خروج ارز از لبنان با هدف دلسرد کردن مردم از مقاومت
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" با پرداختن به خروج ارز از لبنان، گفت: خروج دلار در طول یک سال از لبنان صورت گرفته و این امر در یک یا دو روز اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: میلیاردها دلار از بانک های لبنان به خارج منتقل شد البته منظور از خارج آمریکا و اروپا است و نه براساس ادعای برخی، سوریه و جایی دیگر.
غدار تاکید کرد که خروج دلار از لبنان با این هدف صورت گرفت تا ارز در کشور باقی نماند تا بتوانند با بحرانآفرینی برای اقتصاد لبنان و گرسنه کردن مردم، آنان را نسبت به مقاومت دلسرد کنند زیرا قدرت بازدارنده و تهدید واقعی برای رژیم صهیونیستی مقاومت است.
بیشتر طبقه حاکم در لبنان گرفتار انواع فساد هستند
این شخصیت سیاسی لبنانی با بیان اینکه بیشتر مسئولان این کشور گرفتار انواع فساد هستند، بیان کرد که فساد جاری با حمایت آمریکا است.
وی ناآرامیهای اخیر در لبنان را نیز برنامهریزی شده توصیف کرد که به گفته وی، مقدمات آن توسط گروه هایی که در جنگ داخلی لبنان با صهیونیستها هم دست بودند فراهم شده است و ارتباط و همکاری آنها با آمریکا آشکار و با اسرائیل مخفیانه است.
غدار همچنین جریان "المستقبل" به رهبری «سعد الحریری» نخستوزیر سابق لبنان و «ولید جنبلاط» از چهرههای سیاسی تاثیرگذار لبنان و برخی دیگر از جریانهای لبنانی را به هماهنگی با سفارت آمریکا در بیروت و برگزاری نشست با سفیر واشنگتن برای هماهنگ کردن مواضع متهم کرد.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" ضمن هشدار نسبت به هدایت و تصمیمگیری خارجی در حوادث لبنان گفت که این حوادث به همان شیوه حوادث سوریه و لیبی و با همان شعارها در حال انجام است و ما باید از سرنوشت و تجربه های دیگر کشورها در این زمینه عبرت بگیریم.
مقاومت ضامن استقلال و حاکمیت ملی لبنان است
غدار در ادامه با تمجید از نقش محور مقاومت در لبنان گفت: فقط سلاح مقاومت توانسته است استقلال و حاکمیت ملی لبنان را حفظ کند و کسانی که خواستار خلع سلاح مقاومت هستند در اصل خواستار گرفتن استقلال لبنان و بردن کشور تحت سیطره اسرائیل هستند.
وی افزود: هیچ طرفی جرات نزدیک شدن به مقاومت را ندارد بلکه تلاش میکنند از طریق تحت فشار قراردادن ملت با روش تحمیل فشارهای اقتصادی، مثلث طلایی ملت، ارتش و مقاومت را در هم بشکنند.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" در ادامه تاکید کرد که محال است ملت لبنان دست از محور مقاومت بکشد زیرا ملت مقاوم، دست درازی به سوی سلاح مقاومت را تهدید وجودی خود میداند.
وی افزود: این ملت دوران اشغال لبنان توسط صهیونیستها را تجربه کرده است و امکان ندارد که راضی شود آن روزها دوباره بازگردد و ملت با هر هزینه ای از مقاومت حمایت و برای حفظ آن جانفشانی می کند.
قانون تحریمی آمریکا نمونه واقعی تروریسم است
غدار در ادامه به اجرای قانون تحریمی آمریکا علیه سوریه موسوم به "قیصر" هم پرداخت و گفت: پس از پیروزی سوریه بر تروریستهای مورد حمایت آمریکا، واشنگتن مجازاتهایی را به عنوان قانون قیصر تصویب کرد که یک نوع تروریسم بین المللی است که نه تنها سوریه بلکه کشورهای همسایه آن مانند عراق و لبنان و اردن را نیز تهدید میکند.
وی با بیان اینکه تحریم های قیصر، قانون نیست بلکه نمونهای از تروریسم واقعی است، خاطرنشان کرد که سوریه و لبنان همپیمانهایی مانند چین و روسیه و ایران دارند و شاهد بودیم که محاصره ونزوئلا نیز شکست و این طرح و توطئه علیه لبنان نیز ناکام خواهد ماند.
این فعال سیاسی بر ضرورت تقویت روابط بیروت و دمشق هم تاکید کرد وگفت: لبنانیها برای اینکه آمریکا را شکست دهند باید روابط خود را با سوریه به طور کامل عادی سازی کنند.
وی افزود: برای این کار، فقط کافی است که قانون اساسی لبنان اجرا شود که بر برقراری بهترین و قویترین روابط با سوریه تاکید میکند.
غدار یادآور شد که محصولات کشاورزی لبنان میتواند از مرزهای سوریه به دیگر کشورها از جمله عراق و اردن و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس صادر شود و این مهمترین اقدام در برابر هیمنه و سیطره آمریکاییهاست که کمک به لبنان را به تسلیم سلاح مقاومت مشروط کرده اند.
نگاه به شرق به جای غرب
این فعال سیاسی لبنانی در پایان به یکی از راهحلهای بحران اقتصادی لبنان یعنی تغییر در سیاست خارجی پرداخت و گفت: راه حل بحران های لبنان رفتن به طرف شرق و خارج شدن از فشارهای غرب است زیرا همه هدف غرب تسلط بر استقلال و حاکمیت لبنان و قرار دادن کشور تحت سلطه صهیونیستها و تبدیل ملت لبنان به ملتی درجه چندم در منطقه و برتری دادن به رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه است.
دبیرکل "مجمع عربی اسلامی حمایت از مقاومت" روی آوردن به شرق از جمله ایران و چین و روسیه را از جمله راهحلهای بحران لبنان توصیف کرد و گفت که دولت لبنان باید هرچی سریعتر تصمیم بگیرد زیرا تاخیر در این کار به سود کشور نیست و بحران را عمیقتر میکند.
وی یادآور شد که برای این کار نیازی به قطع ارتباط با غرب نیست و از کشوری که بخواهد بر اساس احترام متقابل و بدون سیطره بر لبنان به کشور کمک کند هم باید استقبال کنیم.