حسن ساسانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان خروجی سد زایندهرود از ششم تیر امسال برای تامین نیاز آبی باغهای غرب مقداری افزایش یافته بود و از امروز میزان خروجی آن برای کشت تابستانه غرب و شرق اصفهان باز هم افزایش یافت.
وی با بیان اینکه آب مورد نیاز کشت تابستانه در ماههای تیر، مرداد و شهریور توزیع میشود، خاطرنشان کرد: حجم ذخیره آبی سد زایندهرود هم اکنون ۶۳۲ میلیون مترمکعب است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان پیش از این اعلام کرد که حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب برای باغهای غرب اصفهان پیشبینی شده است.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان نیز روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: با توجه به حجم ذخیره فعلی سد زایندهرود، پیشبینی میزان ورودیها به سد، مطالبه کشاورزان و جلسههایی که با مسوولان در استانداری و فرمانداری اصفهان برگزار شد، مقرر شد که میزان خروجی سد زایندهرود از بامداد امروز بمنظور تامین آب مورد نیاز کشاورزی در شرق اصفهان افزایش یابد.
حسین محمدرضایی با بیان اینکه مقرر است آب از محل سد آبشار در شرق شهرستان اصفهان به میزان ۱۸ مترمکعب بر ثانیه به مدت ۹۰ روز برای کشاورزی تخصیص یابد، اظهار داشت: پیشبینی میشود که حدود ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب در سه ماه آینده تخصیص یابد.
محمدرضایی خاطرنشان کرد: این آب برای کشت و آبیاری محصولاتی مانند ذرت علوفهای، یونجه، گلرنگ، صیفیجات و باغها استفاده خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه خط قرمز ذخیره آبی سد زایندهرود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است کشاورزان موافقت کردند که در صورتیکه میزان ذخیره آبی سد به این خط قرمز رسید، خروجی سد کاهش یابد.
پس از پایان یافتن توزیع آب زایندهرود برای تخصیص حقابه کشاورزان اصفهان در نیمه خرداد امسال، جمعی از کشاورزان و همچنین شماری از تشکلهای مردمی زیست محیطی استان اصفهان خواهان تداوم جریان زایندهرود شدند.
کشاورزان و باغداران شرق و غرب استان اصفهان به دلیل جریان دورهای زایندهرود و خشکیهای متوالی این رودخانه و توقف نسبی کشاورزی، در چند سال اخیر رسیدگی به وضعیت حقابه از زایندهرود را خواستار هستند.
اراضی کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیتهای منابع آب در سالهای اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن تحت کشت زراعی و باغی قرار گرفته است.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بهعنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه میگیرد و در نهایت به تالاب بینالمللی گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامینکننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان استان اصفهان قرار دارد.