بغداد - ایرنا - «سید عمار حکیم» از رهبران جناح‌های شیعه و رئیس «جریان حکمت ملی» دیروز (سه شنبه) در سالروز انقلاب سال ۱۹۲۰ عراق علیه استعمار انگلیس در سخنرانی، ائتلاف تازه‌ای در فضای سیاسی این کشور به نام «عراقیون» را اعلام و تاکید کرد که این ائتلاف برای ساختارسازی حاکمیت تشکیل شده است.

به گزارش  امروز دفتر رسانه‌ای جریان حکمت، وی در این‌باره گفت که بدون حکومت مقتدر در عراق نمی‌توان به جنگ چالش‌ها و بحران‌ها رفت و نمی‌توان از حقوق مردم صیانت کرد و حرمت‌ها را پاس داشت.

حکیم که در جمع اعضای این ائتلاف جدید سخن می‌گفته، افزود که بدون حکومت مقتدر نمی‌توان مانع از فساد شد و دست سارقان و جنایتکاران را برید. جنگ و دعوا، نزاع و ترور شخصیت و بدنام کردن این و آن و غبارآلود کردن فضا در عراق باید متوقف شود.

وی تاکید کرد که اکنون زمان اقدام و اصلاح و رقابت سالم در چارچوب نهاد حکومت و نه خارج از آن است.

تشکیل این ائتلاف جدید در شرایط کنونی عراق که با چالش‌های سیاسی، امینتی، اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی مواجه است، بدون شک در جهت‌گیری آینده و معادلات و روابط قدرت جریان‌ها و جناح‌های سیاسی این کشور تاثیرگذار خواهد بود.

در همین زمینه «حسن فدعم» یکی از نمایندگان جریان حکمت ملی و نماینده این جریان به رهبری سید عمار حکیم، در پارلمان عراق درباره اهداف جبهه جدید پارلمانی تحت عنوان «ائتلاف عراقیون» گفت که این ائتلاف جدید به دنبال ساختارسازی نهادهای حاکمیتی در کشور است.

وی در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اضافه کرد که هدف ائتلاف عراقیون حمایت و تقویت نظام سیاسی و ساختارسازی در نهادهای حاکمیتی است.

به گفته وی، در طول ۱۸ سال گذشته از سقوط رژیم صدام تاکنون، بسیاری جریان‌ها با داعیه ملی و میهنی برای حمایت از عراق و ساخت حکومت، ایجاد شده، اما تاکنون دستاورد عینی نداشته‌اند.

فدعم خاطر نشان کرد که ائتلاف جدید پارلمانی داعیه‌دار حمایت از نظام سیاسی است و نه دولت و قوه مجریه. در صورتی‌که دولت، موفقیت داشته باشد از آن حمایت می‌کنیم، ولی نسبت به کوتاهی‌ها و ناکارآمدی آن نیز سکوت نخواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ نماینده از جریان‌های مختلف عضو جبهه جدید پارلمانی هستند، ابراز امیدواری کرد که تعداد نمایندگان این جبهه جدید در آینده نزدیک به ۶۰ نفر برسد.

فدعم از ائتلاف عراقیون به عنوان آخرین امید عراق برای اصلاح رویکردها و حمایت از نهادهای حاکمیتی از جمله قوه مقننه و مجریه و اصلاح خط مشی‌ها یاد کرده است.

این ائتلاف جدید از دو جریان حکمت ملی، «حزب فضیلت اسلامی»، تعدادی از نمایندگان «ائتلاف النصر» (حیدر العبادی) و برخی نمایندگان مستقل در پارلمان عراق تشکیل شده است.

با تاسیس این ائتلاف در عمل جریان حکمت و حزب فضیلت پس از «الفتح» (هادی العامری) و «سائرون» (مقتدا صدر) سومین فراکسیون بزرگ پارلمان خواهند بود.

این درحالی است که جریان حکمت ملی با ۱۹ کرسی پیشتر ششمین فراکسیون بعد از الفتح، سائرون، النصر، حزب دمکرات کردستان عراق و دولت قانون در پارلمان به شمار می‌رفت.

حزب فضیلت نیز با هشت کرسی از فراکسیونهای کوچک پارلمان عراق به شمار می‌رفت.