«حسن الخلاطی» روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا تاکید کرد که شرط این ائتلاف پارلمانی برای حمایت از دولت، دستاوردهای مثبت و عمل به مسوولیتهایش است و در صورت مشاهده کوتاهی و ناکارآمدی، منتقد دولت خواهیم شد.
وی درباره علل تشکیل این جریان پارلمانی نیز گفت: ائتلاف جدید سیاسی – پارلمانی عراقیون، ابتدا به ساکن شکل نگرفته و از یک ماه پیش رایزنیها برای تشکیل آن با هدف حمایت از نظام در برههای که حاکمیت در عراق دچار ضعف و سستی شد، آغاز شده بود.
الخلاطی اضافه کرد که این ائتلاف پارلمانی در برههای در عراق شکل گرفته که هرج و مرج برخی از استانها را در نتیجه وجود ضعف و سستی در حکومت فراگرفته است.
به گفته وی، ضرورت ایجاب میکرد، یک مجموعه جدید در پارلمان برای دفاع از اعتبار نظام سیاسی عراق ایجاد شود و بر همین اساس این ائتلاف جدید پارلمانی شکل گرفته است.
وی درباره ساختار ائتلاف عراقیون افزود که این ائتلاف از میان برخی جریانهای سیاسی و شخصیتهای مستقل پارلمان تشکیل شده است.
الخلاطی، جریان حکمت، «حزب فضیلت اسلامی»، برخی نمایندگان «فراکسیون النصر» (حیدر العبادی) و تعدادی از نمایندگان مستقل را مهمترین طیفهای ائتلاف جدید خواند و گفت: درهای این ائتلاف به روی هر عضو جدید در پارلمان عراق باز است.
وی حمایت از انتخابات زودهنگام بعد از اینکه شرایط برای برگزاری آن از نظر قانونی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی مهیا شد، پیگیری بحرانهای جاری از جمله همهگیری «ویروس کرونا»، مسایل امنیتی، اقتصادی و تلاش برای یافتن راهکارهای فوری در هماهنگی با دولت و حمایت از حاکمیت ملی عراق در برابر هرگونه تعرض خارجی را از اهداف ائتلاف عراقیون اعلام کرد.
به گفته وی، شمار نمایندگان این ائتلاف جدید در پارلمان 41 نماینده است که انتظار میرود در یک هفته آینده به بیش از 50 نفر برسد.
عضو ائتلاف عراقیون افزود که این ائتلاف سیاسی پارلمانی به زودی فراکسیون و رییس خود را در پارلمان معرفی خواهد کرد و نظامنامه داخلی ائتلاف جدید نیز تدوین میشود.
«سید عمارحکیم» رهبر جریان حکمت ملی دیروز به مناسبت یکصدمین سال اتقلاب 1920 عراق علیه نیروهای اشغالگر انگلیسی، تاسیس این ائتلاف پارلمانی را اعلام کرد.
با تاسیس این ائتلاف جدید پارلمانی در عمل عراقیون پس از «الفتح» (هادی العامری) و «سائرون» (مقتدا صدر) سومین فراکسیون بزرگ پارلمان خواهد بود.
این درحالی است که جریان حکمت ملی با 19 کرسی قبلا ششمین فراکسیون بعد از الفتح، سائرون، النصر، حزب دمکرات کردستان عراق و دولت قانون در پارلمان به شمار میرفت.
حزب فضیلت نیز با هشت کرسی از فراکسیونهای کوچک پارلمان عراق بود.